Obavijesti

Lifestyle

Komentari 39

Savršeno hrskava slanina: I to je moguće uz ova tajna pravila

Savršeno hrskava slanina: I to je moguće uz ova tajna pravila
1

Klasičnim pečenjem u tavi teško je postići željenu hrskavost. Za to je potrebno kriške slanine najprije do pola ispeći odnosno skuhati u pećnici, savjetuje vlasnik zalogajnice

Kako ispeći savršeno hrskavu slaninu otkrio je vlasnik popularne zalogajnice The Greeks John Koutsouris u New Jerseyu za gastro portal Epicurious. 

- Kriške slanine posložite u pleh i prekrijte uljem. Kuhajte/pecite u pećnici oko 15-20 minuta, da se "skuha" na pola. Dužina ovakvog pečenja ovisi o debljini kriški slanine. Potom je dovršite i ispecite na tavi najviše dvije minute. Ja je pečem na ravnoj vrućoj plohi - otkrio je Koutsouris. 

Budući da većina kućanstava nema ravnu profesionalnu plohu za pečenje, slaninu možete dovršiti u tavi s vrlo malo masnoće. 

Na ovaj način bit će savršeno hrskava. Osim toga, kada se ovako peče neće se stisnuti niti promijeniti oblik, ističe Koutsouris. 

Savršeno hrskavu slaninu možete koristiti u gotovo svemu - u salatama, sendvičima, kao dodatak pečenom mesu ili povrću, a možete je jesti i samu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39
Dnevni horoskop za srijedu 27. studenog: Blizanci putuju, Biku bi se netko mogao jako svidjeti
ŠTO VAS OČEKUJE DANAS?

Dnevni horoskop za srijedu 27. studenog: Blizanci putuju, Biku bi se netko mogao jako svidjeti

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 27. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Fina torta za 10 minuta! Uopće se ne peče i ne sadrži brašno
ISPROBAJTE RECEPT

Fina torta za 10 minuta! Uopće se ne peče i ne sadrži brašno

Ovaj izvrstan desert gotov je jako brzo, a posebnost mu daje nevjerojatan ukus - ako tražite laganu poslasticu za sebe i ukućane, probajte ovu tortu