Ovaj prefini kolač otopit će vam se u ustima i stvoriti nezaboravan hedonistički užitak koji ćete još dugo pamtiti. Stoga, ovog vikenda počastite nepce nečim tako božanstvenim
Savršeni desert: Čokoladni fondant s okusom lješnjaka
Broj osoba: 2
Priprema: 20 minuta
Sastojci:
100 g čokolade (50% kakaa), 3 žlice maslaca + za premazivanje posudice, 1 jaje i 1 žumanjak, 50 g šećera, 2 žlice kakaa u prahu, 2 žlice namaza od lješnjaka
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Dvije male keramičke posudice namažite maslacem i pospite s malo kakaa. U velikoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom pa umiješajte kakao. Čokoladu i maslac rastopite na pari.
Vruću čokoladu postupno ulijevajte u smjesu s jajima, pazeći da se ne zgrušaju. Svaki kalup napunite do polovice pa u sredinu dodajte po žlicu namaza. Prelijte ostatkom smjese. Pecite 15 minuta u zagrijanoj pećnici. Uz pomoć tankog noža izvadite oba kolača na tanjure i poslužite dok su još topli.