u sarmi rajčici nema mjesta....temelj dobre i ukusne sarme su sastojci, a posebno suho meso, dobro sušeno, rebrica, slanina, dimljeni kare..po izboru...ja u sam
o meso sitno nasjeckam pancetu.i uz sarme dodam neki komad dimljenog mesa koje sam navela... prije sam je kuhala klasično...a sad kad zakipi na štednjaku dodam zapršku...stavim ju u pećnicu da polako krčka na 180 stupnjeva (naravno lonac je velik od inoxa bez plastičnih dijelova, i rešetku izvadim)
Prikaži još ↓
ka
karlhans
11.2.2015.
Odustani
Rižu prati je najveća glupost. Naime u glazuri je najviša nutritivna vrijednost, svi vitamini. Ako je potopite i vodu bacite ostali su samo ugljikohidrati bez v
itamina i ostalih kvalitetnih sastojaka. Ako se plašite kakvih bakterija ili slično, kuhanje će sve poništiti, i sarma će biti daleko ukusnija.Rajčica kako je rekla moja prethodnica ne dolazi u obzir već mljevena crvena paprika, ili može i zaprška na kraju. Sarma se može zapeči u roru! Od suhog mesa ide dimljeno meso ili slanina. Omjer mljevenog mesa treba biti 1/2, znači 1 dio svinjetine i 2 djela junećeg, i to dva puta samljeti. Mljeveno meso treba kratko propržiti na sitnio sjeckanom poriluku i luku sa dodanom NE OPRANOM RIŽOM i začinima, sol, papar, vegeta. To je originalna Bugarska sarma.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .