Saznajte kako tradicionalne slavonske specijalitete pripremaju pravi majstori, a donosimo i njihove recepte. Potražite i jela za osvježenje u vrućim ljetnim danima
Šaran na rašljama i fiš paprikaš u novom broju "Skuhatćute"
U novom broju gastromagazina Skuhatćute donosimo čuvane recepte dunavskih alasa iz vinskog carstva obitelji Josić. Izdvajamo najbolje baranjske specijalitete: perkelt od soma, fiš paprikaš te šarana na rašljama, poslasticu koju vole čak i oni koji ne daju prednost riječnoj ribi.
Uživanje u domaćoj hrani nastavljamo brzim i jednostavnim ljetnim specijalitetima. Pita sa šunkom, mediteranski hamburgeri, pizza s pečenim povrćem, panini s pršutom i sirom, focaccia te bruschette samo su neke od ideja koje predlažemo.
Kako bi se rashladili i iskoristili najbolje od sezonskog povrća donosimo i hladna jela za osvježenje u vrućim danima. Raskošne salate, juhe i marinirani morski plodovi pripremaju se kratko, a zatim dovršavaju u hladnjaku.
Iskušana kremasta fantazija s kupinama samo je jedna od brojnih varijacija na temu kolača u čaši koji mame laganom kremom, mirisnim aromama i efektnim izgledom. Idealni su za posluživanje na ljetnim zabavama, a kako bi bili što bogatiji ukrašavaju se puslicama, mljevenim keksima ili orašastim plodovima.
Ne zaboravite nam poslati Vaše recepte i fotografiju jela jer najslasnije nagrađujemo.
Novi broj Skuhatćute potražite u subotu uz 24sata za samo 1,99 kune.