Peteljke nasjeckajte i prepržite ih na maslinovu ulju dok ne ispari tekućina. Dodajte komadiće gorgonzole, mekanog sira, zrnatog sira i naribanog parmezana te začinite soli, paprom i peršinom...
Šampinjoni punjeni sirevima
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko sat vremena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Šampinjone očistite, a potom odvojite peteljke od klobuka. Peteljke nasjeckajte i prepržite ih na maslinovu ulju dok ne ispari tekućina. Dodajte komadiće gorgonzole, mekanog sira, zrnatog sira i naribanog parmezana te začinite soli, paprom i peršinom. Kuhajte dok se sir sasvim ne rastopi. U međuvremenu klobuke šampinjona s gornje strane lagano ispecite na roštilju ili gril tavi, a potom ih napunite kuhanim nadjevom. Tako nadjevene poredajte u posudu za pečenje i kratko ih zapecite u pećnici maksimalno zagrijanoj.
Sastojci:
500 g šampinjona,100 g gorgonzole, 100 g svježeg kravljeg sira, 100 g zrnatog sira, 50 g parmezana, maslinovo ulje, sol, svježe mljeveni papar, peršin