Za pripremu ove salate treba malo vremena i truda, ali isplati se jer se može jesti vruća za ručak ili hladna za večeru. Obiluje sezonskim povrćem i finim pilećim mesom, pa je dobar izbor i za najmlađe
RUČAK ILI VEČERA
Salata od pečene piletine koja može poslužiti kao cijeli obrok
Puna komadića piletine s grila i mediteranskog povrća, ova brza i svježa salata ne samo da je izvrsnog okusa, već je gotova za manje od 30 minuta.
Sastojci:
- 200 g prepolovljenih rajčica, poželjno manje sorte
- 1 narezani veliki crveni luk
- 1 očišćena i narezana velika crvena paprika
- 2 tikvice, uzdužno prepolovljene i debelo narezane
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 zgnječena češnja češnjaka
- 1 iscijeđeni limun i sitno naribana korica
- 1 pečena piletina s odstranjenom kožom i kostima, te grubo usitnjeno mesom
- 30 grama origana
- 80 g izmrvljene fete
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Dva velika protvana obložite papirom za pečenje. U veliku zdjelu stavite rajčicu, luk, papriku i tikvice. Dodajte ulje, češnjak i koricu limuna. Začinite i dobro promiješajte.
- Rasporedite miješano povrće na obložene pladnjeve. Pecite 20-25 min ili dok povrće ne omekša i postane svijetlo zlatno.
- Smjesu od piletine i pečenog povrća stavite u veliku posudu. Prelijte limunovim sokom. Pospite origanom. Sve dobro promiješajte. Pospite komadićima feta sira i začinite paprom.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku