Pet timova iz središnje Hrvatske natječu se u pripremanju mesa na roštilju, gastro žiri će ih ocjenjivati u pet kategorija (čevapčići, vratina, junetina,kobasice i ražnjići)
Roštilj majstori na Bundeku: Čiji ćevapi će biti najslasniji?
Amaterski roštilj majstori u četvrtak su se okupili na trećem prvenstvu Hrvatske (nagrada Zlatni ćevap) na zagrebačkom Bundeku. Timovi KAJ BRIJEŠ, FANTASTIČNA ČETVORKA, KO-MESARI, PRAŠČIĆ i PEČENI PICEK trebaju zadovoljiti žiri u kojem su između ostalih poznati majstor kuhar Branko Ognjenović i Domagoj Jakopović-Ribafish.
- Za dobar roštilj potrebno je dobro meso. Treba paziti da se ne osuši, a osim njega u roštiljsku gastronomiju može ući i povrće. I komadić kruha na roštilju poprimi poseban štih. - izjavio je poznati kuhar majstor Branko Ognjenović.
- Dovoljan je odlazak u šumu, dva kamena i meso za spojiti neugodno s beskorisnim. Roštilj je odličan recept za život bez svađa i bez ratova. - kroz šalu je priznao poznati roštiljaš Domagoj Jakopović-Ribafish.
Razdragani natjecatelji u roštiljanju nisu htjeli otkriti čitave recepte, ali priznaju da je osim mesa i iskustva važna i marinada, koja može biti upotpunjena raznim dodacima: dobrim vinom, češnjakom i začinskim biljem.
Najbolji roštilj majstori su ekipa PRAŠČIĆ iz Ivanić Grada koji su se plasirali u finale.