Ove fine rolice su bogate čokoladom, cimetom i grožđicama. Iako imaju dosta sastojaka, većinu imate kod kuće, a priprema nije jako teška, pa bi rolice mogle postati i vaš omiljeni slatkiš
BRZI RECEPT
Rolice s čokoladom i cimetom
Sastojci:
- 450 g brašna
- 30 g kvasca
- 2 dl mlijeka
- 50 g maslaca
- žutanjak
- 1/4 žličice soli
- 150 g maslaca
- 50 g oštrog brašna
- 2 žlice šećera u prahu
- žličica cimeta
- 50 g grožđica
- 60 g čokoladnog namaza
- 2 dl slatkog vrhnja
- žlica šećera
Priprema:
- Pripremljenom kvasu dodajte otopljeni maslac, žutanjak, sol, pomiješajte s preostalim brašnom i umijesite tijesto, te ostavite na toplome pola sata.
- Zdrobite maslac i oštro brašno, pa dobivenu smjesu razvaljajte u kvadrat promjera 15 x 15 cm.
- Odstajalo i naraslo tijesto s kvascem razvaljajte na četverokut 20 x 30 cm, a u sredinu mu stavite ploču maslaca i brašna, pa preko nje presložite oba kraća kraja tijesta s kvascem. Stisnite krajeve.
- Razvaljajte tijesto, pa kraće stranice opet dva puta preklopite. Stavite tijesto na 15 minuta u hladnjak.
- Ponovite taj postupak još dva puta.
- Razvaljajte tijesto na dimenzije 35 x 50 cm, premažite čokoladnim namazom, pospite šećerom u prahu, cimetom i grožđicama, pa zamotajte u roladu.
- Režite je na komade debljine 2,5 cm, polegnite na ohlađeni lim i pecite na 220°C, 15 minuta.
- Prelijte još toplo vrhnjem i šećerom.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku