Ako vam je dosadilo jesti piletinu na klasičan način ili punjenu uobičajenom salamom i sirom, isprobajte ovaj recept koji će vas zasigurno oduševiti svojim okusom
Rolana pileća prsa s pestom, rajčicama i finim svježim sirom
broj osoba: 4
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
4 fileta pileta (bijelo meso bez kosti), 3 žlica pesto genovese, 1 rajčica, krušne mrvice, jaje, pšenično brašno, bijelo, sol, svježe mljeveni papar, ulje suncokretovo, 250 g svježeg kravljeg sira
Priprema:
Narežite pileća prsa tako da dobijete što tanje i što veće komade. Istucite ih pa začinite solju i paprom. Pomiješajte svježi sir s pestom, dodajte malo soli i sve dobro promiješajte. Razmažite smjesu po pilećim odrescima i u sredinu stavite kockice rajčice. Zarolajte odreske i učvrstite ih čačkalicama. Ugrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Uvaljajte roladu u brašno, jaja i krušne mrvice te pržite u tavi. Čim dobiju boju, izvadite ih i stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa pecite 20 minuta na 180°C.