Rakija od trešanja u kombinaciji s finom bijelom kremom, trešnjama, a sve omotano mekanim biskvitom, odličan je desert za ove vruće dane. Pokušajte i uživajte u okusu!
Rolada s trešnjama i rakijom - prava je uživancija za nepce
Sastojci:
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g škrobnog brašna
- 4 bjelanjka
- žlica kakaa
Krema:
- 4 žumanjka
- 150 g šećera
- 160 g maslaca
- žličica ekstrakta vanilije
- 0,5 dl trešnjevače
- dl vode
- 4 žlice šećera
- 250 g trešanja
Priprema:
Korak 1: Žumanjke i šećer miksajte na pari, pa dodajte maslac i nastavite miksati dok ne dobijete glatku kremu. Pri kraju umiješajte vaniliju. Izmiksajte žumanjke sa 75 g šećera dok smjesa ne postane gusta i svijetla. Bjelanjke istucite s preostalim šećerom u čvrsti snijeg.
Korak 2: Umiješajte k tome prosijano i škrobno brašno, te kakao. Lim obložite papirom za pečenje i premažite tanko maslacem. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite biskvit oko 15 minuta. Zagrijte vodu i šećer dok ne dobijete gusti umak, pa umiješajte trešnjevaču.
Korak 3: Izvadite pečeni biskvit na radnu površinu, natopite ga sirupom od šećera i trešnjevače. Premažite bijelom kremom, rasporedite trešnje bez koštice i savijte ga po dužoj strani. Ukrasite roladu s malo kreme i trešnjama.