Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

RokOtok nastavlja od Pule do Savudrije - Ribafish preplivao nevjerojatnih 97.408 metara

RokOtok nastavlja od Pule do Savudrije - Ribafish preplivao nevjerojatnih 97.408 metara
6

Ribafish i RokOtočani nastavljaju s plemenitim projektom i u 2025.: 'Čuvajte prirodu, bacajte otpad na pravo mjesto, razgovarajte sa svojim roditeljima i veselite se svakoj sitnici uz puno igre, avanture i istraživanja'

VIDEO

Domagoj Jakopović poznatiji kao Ribafish tijekom prve sezone plivanja odradio je nevjerojatnih 97.408 metara u borbi kroz more u raznim vremenskim uvjetima kao dio projekta RokPoluotok. Na tom putu pratili su ga RokOtočani koji su uz njega bili u vodi, na kopnu ili se vozili brodom. Ovaj projekt okupio je mnoštvo znatiželjnika, prijatelja, roditelja, učitelja i mališana s ciljem kvalitetnije provedenog slobodnog vremena daleko od ekrana i brige oko okoliša. Tijekom prve sezone plivali su oko Istarskog poluotoka, a Ribafish je najavio iduću fazu, koja slijedi 2025., i to od Pule do Savudrije:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Domagoj Jakopović Ribafish kreće na još jednu avanturu: Plivati će oko Istre 00:52

- Važno je naglasiti da su u pitanju velike dionice, isključivo za profesionalne plivače uz pratnju broda, tako da će plivanje s djecom biti organizirano samo na plažama - tamo gdje počinju zaštitne bove. Plan je da se u ljeto 2025. kroz 20 dionica (uz slobodan dan svakih pet dana plivanja) dopliva na najljepše plaže zapadnog dijela Istre te održi deset zanimljivih radionica s naglaskom na ekologiju, zaštitu prirode i očuvanje našeg jedinog planeta, organizira potraga za skrivenim blagom, postave geocachevi te napravi akcija čišćenja plaža i okoliša. Svako dijete koje dođe na radionicu dobit će zanimljive i edukativne darove - naglasio je Ribafish.

Tijekom prve sezone RokOtočani su plivali 17 puta, očistili 10 plaža, sakupili više od 120 kilograma otpada, 11 puta se družili s ukupno 700 mališana, 600 roditelja, teta, učitelja i baka. Uspjeli su po vrtićima, školama i domovima podijeliti više od tisuću poklona i skinuti čak četiri kilograma!

Ribafish: Najviše volim biti s Dživom i Kasandrom na KorčulI
Ribafish: Najviše volim biti s Dživom i Kasandrom na KorčulI

Točan početak RokPoluotoka 2025. znat će se početkom sljedeće godine, a planirane su plaže u Puli, Fažani, Barbarigi, Rovinju, Vrsaru, Poreču, Novigradu, Karigadoru, Umagu, Zambratiji i kao završna - ona u Savudriji. Naravno, program je kao i uvijek podložan sitnim promjenama. Udruga RokOtok u zimskom dijelu godine posvetit će se čišćenju kontinentalnog dijela Hrvatske s bratskom udrugom Čisteći medvjedići.

- Čuvajte prirodu, bacajte otpad na pravo mjesto, razgovarajte sa svojim roditeljima i veselite se svakoj sitnici uz puno igre, avanture i istraživanja. I, naravno, dođite na RokPoluotok! - zaključio je Jakopović. 

storyeditor/2024-10-03/CR8A0803.jpg
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Čitatelj Marko muku muči s najezdom smrdljivih martina: 'Pomozite, ne mogu ih otjerati'
OPET SU POSVUDA

Čitatelj Marko muku muči s najezdom smrdljivih martina: 'Pomozite, ne mogu ih otjerati'

Miris mente je većini ugodan, ali smrdljivim martinima je izrazito odbojan. Ako ne želite biljku, možete nabaviti i eterično ulje mente, od kojeg se u kombinaciji s vodom može napraviti sprej
Dnevni horoskop za utorak 8. listopada: Lava čeka osjećajno ispunjenje, Vaga previše troši...
NA ŠTO TREBA PRIPAZITI?

Dnevni horoskop za utorak 8. listopada: Lava čeka osjećajno ispunjenje, Vaga previše troši...

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 8. listopada i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje