Stalno kušajte kako na kraju rižoto ne bi bio preslan. Maknite s vatre kad riža postane al dente. Dodajte limunov sok, limunovu koricu, usitnjeni svježi ružmarin i parmezan
Rižoto s kozicama, ružmarinom i limunom je jelo koje 'grije dušu'
Priprema:
U dubljoj tavi otopite žlicu maslaca. Dodajte protisnuti češnjak, pržite oko 30 sekundi. Dodajte kozice, pirjajte ih oko minutu sa svake strane, pa maknite s tave. Poprskaj ih s malo limunova soka. Ostatak maslaca otopite na istoj tavi pa dodajte sitno nasjeckani luk. Pirjajte oko 5 minuta. Ubacite rižu, pržite oko minutu pa dodajte vino. Miješajte dok alkohol ne ispari. Polako dodajte temeljac, tek toliko da prekrije rižu. Kad riža upije temeljac, dodajte još malo. Dodajte sol i još temeljca. Stalno kušajte kako na kraju rižoto ne bi bio preslan. Maknite s vatre kad riža postane al dente. Dodajte limunov sok, limunovu koricu, usitnjeni svježi ružmarin i parmezan. Na kraju dodajte kozice i peršin pa sve dobro pomiješajte.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
3 žlice maslaca, 2 češnja češnjaka, 250 g kozica ili nekih drugih morskih plodova, 2 žlice maslinova ulja, naribana limunova korica, 1 srednja glavica luka, 1 žličica soli, 1 i 1/2 šalica riže, grančica usitnjenog ružmarina, 3 žlice parmezana, 2 žlice peršina, sok jednog limuna, sol, papar
Broj osoba: 2
Priprema: 15 minuta