Riža mora ostati al dente. Zadnje dvije minute dodajte špinat. Dobro umiješajte i pustite da povene. Na kraju dodajte maslac. Promiješajte, poklopite i pustite da odstoji pet minuta. Na kraju pospite svježim sirom
Rižoto od špinata i svježeg sira
Priprema:
Očistite špinat i celer te ih dobro isperite. Ogulite mrkvu i luk pa sve nasjeckajte na sitno. Nasjeckajte i celer. U tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja i pirjajte povrće. Dodajte rižu, popržite pa dodajte i bijelo vino. Kad vino ispari, nastavite kuhati ulijevajući temeljac. Riža mora ostati al dente. Zadnje dvije minute dodajte špinat. Dobro umiješajte i pustite da povene. Na kraju dodajte maslac. Dobro promiješajte, poklopite i pustite da odstoji pet minuta. Prije posluživanja pospite svježim sirom koji ste izmrvili prstima.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
300 g špinata, 1 mrkva, 1 komadić korijena celera, 1 luk, 120 g svježega kravljeg sira, 100 ml bijelog vina, 60 g maslaca, povrtni temeljac, maslinovo ulje, timijan, sol, papar
Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta