Luk nasjeckajte na sitno, a mrkvu očistite i naribajte. Na srednjoj vatri zagrijte ulje, dodajte luk i pirjajte dok ne zažuti. Dodajte sitno sjeckanu pancetu i mrkvu. Pirjajte oko tri minute, pa dodajte i češnjak...
Rižoto od kukuruza i pancete
Namirnice u ovom receptu dostajat će za dvoje ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko pola sata.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Luk nasjeckajte na sitno, a mrkvu očistite i naribajte. Na srednjoj vatri zagrijte ulje, dodajte luk i pirjajte dok ne zažuti. Dodajte sitno sjeckanu pancetu i mrkvu. Pirjajte oko tri minute, pa dodajte i češnjak. Pirjajte još jednu minutu. Dodajte rižu, tostirajte je oko tri minute, pustite da se zastakli. Dodajte vode ili temeljca taman da prekrije rižu i pustite da se kuha. Po potrebi dodajte još tekućine, sve dok riža nije skuhana al dente. Začinite soli, paprom i timijanom. Pet minuta prije kraja dodajte kukuruz i dobro pomiješajte. Na kraju umiješajte maslac i parmezan, pa poslužite toplo.
Sastojci:
luk, mrkva, 2 režnja češnjaka, konzerva kukuruza, 100 g pancete, 2 šalice riže, temeljac ili voda, žličica timijana, 50 g maslaca, 50 g parmezana, sol, papar