Ovaj recept možete pripremiti na brzinu jer nije prekompliciran, a vrlo je sočan i ukusan. Ako dodate vino, ono će jelu dati posebnu aromu i miris koji podsjeća na deliciju iz restorana
UKUSNO I BRZO
Rižoto iz pećnice sa slaninom: Odlična ideja za fini topli obrok
Sastojci:
- Pakiranje od 250 g dimljene slanine, nasjeckane na male komadiće
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 25 g maslaca
- 300 g riže za rižoto
- pola čaše bijelog vina (po želji)
- 150 g cherry rajčica, prepolovljenih
- 700 ml ljutog pilećeg temeljca (iz kocke je fino)
- 50 g parmezana, naribanog
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C stupnjeva na opciji ventilator. Prepržite komadiće slanine u tavi ili tepsiji 3-5 minuta dok ne porumeni i postane hrskava. Umiješajte luk i maslac i kuhajte 3-4 min dok ne omekša. Ubacite rižu i dobro promiješajte. Prelijte vinom i kuhajte dvije minute dok se ne upije.
Zatim dodajte cherry rajčice i vrući temeljac, te brzo promiješajte rižu. Pokrijte poklopcem i pecite 18 minuta u pećnici dok ne bude pečeno. Dodajte veći dio parmezana i poslužite posipano ostatkom, piše BBC Good Food.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku