
Koliko puta ste plakali režući luk, a što je jačeg okusa, više je i suza? Razlog tomu je plin koji se oslobađa tijekom rezanja i iritira oči. Suze poteku jer pokušavaju isprati sve to iz očiju
Lifestyle
Komentari 18Koliko puta ste plakali režući luk, a što je jačeg okusa, više je i suza? Razlog tomu je plin koji se oslobađa tijekom rezanja i iritira oči. Suze poteku jer pokušavaju isprati sve to iz očiju
Nakon dugog niza godina istraživanja znanstvenici iz SAD-a su prije nekoliko godina prirodnim križanjem stvorili vrstu luka od kojeg vam suze ne naviru na oči. Hrskav je i sladak, a nazvali su ga The Sunion.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Bilo bi lijepo imati takav luk pri ruci kod kuhanja, no većina nas je ipak osuđena na suze, a što je luk jačeg okusa, više je i suza zbog enzima koje ispušta u zrak. U doticaju s okom stvara se sumporna kiselina koja iritira oči pa one počnu stvarati suze pokušavaju sve to isprati.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+