Učiteljica prirodne prehrane i prirodnih stilova življenja u Udruzi Put prirodi Mirela Richter-Posavac iz Bjelovara otkrila nam je kako je kod promjene prehrane jako važno dobro se organizirati
Recepti za prefinu hranu bez glutena koja pomlađuje: 'Ključ je u planiranju i organizaciji'
Prehrana neopterećena glutenom, ali i laktozom, uz obilje sezonskih namirnica organizmu daju snagu i dugovječnost, te je posebno pomlađujuća. Moje putovanje kroz zdravu i uravnoteženu prehranu počelo prije 13 godina. Tada majka troje djece osjećala sam se iscrpljeno, bez energije, vrlo često napuhnuto, što zbog stresa, što zbog već tada razvijene intolerancije prema određenim namirnicama poput pšenice i mliječnih namirnica. Ni sama nisam bila svjesna depozita koje je moje tijelo nakupilo tijekom godina poput benignih tumora. Život mi se se promijenio onog momenta kada sam probala "makroplatu", jelo spremljeno prema makrobiotičkim principima. Iako makrobiotika ne zagovara potpuno izbacivanje glutena, ja sam ga izbacila, i nakon godinu dana izgubila sam sve depozite u tijelu, dobila pregršt energije, a nestala je i napuhnutost. Odlično se osjećam i dan danas.