
Možete ih servirati s maslacem i krušnim mrvicama. Na maslacu prepržite krušne mrvice sve dok ne postanu lagano smeđe. Ako volite kremastu teksturu jela, na vrh svake štrukle možete staviti i malo kiselog vrhnja
Lifestyle
Komentari 3Možete ih servirati s maslacem i krušnim mrvicama. Na maslacu prepržite krušne mrvice sve dok ne postanu lagano smeđe. Ako volite kremastu teksturu jela, na vrh svake štrukle možete staviti i malo kiselog vrhnja
Za tijesto će vam trebati 50 dekagrama glatkog i 20 dekagrama oštrog brašna, jedan decilitar ulja, jedan dekagram soli, jedno jaje i malo mlake vode.
Za to vrijeme napravite nadjev od sira za koji će vam biti potreban jedan kilogram svježeg kravljeg sira, četiri jajeta, 1.5 dekagrama soli i sedam dekagrama oštrog brašna.
Kada je tijesto dovoljno mirovalo, prebacite ga na pobrašnjeni stolnjak i počnite ga nježno razvlačiti od sredine prema rubovima stola, da bude što tanje.
Kada ste postigli željenu debljinu, odrežite krajeve tijesta pomoću noža, a zatim po tankom tijestu stavite nadjev od sira.
Kada budu gotovi, možete ih servirati s maslacem i krušnim mrvicama. Ako vam ta opcija zvuči primamljivo, Mirjana predlaže da na maslacu prepržite krušne mrvice sve dok ne postanu lagano smeđe pa zatim ugasite vatru i stavite svoje štrukle na pripremljenu smjesu. Ako volite kremastu teksturu jela, na vrh svake štrukle možete staviti i malo kiselog vrhnja.
Mirjana Špoljar je polaznicima #KenwoodKuha radionice otkrila svoj recept za zagorske štrukle sa sirom. Tako je u maloj školi slastičarstva, pod Mirjaninim budnim okom, osam novopečenih slastičara u subotu uvježbalo vještinu pripreme ovog tradicionalnog bakinog jela.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+