Nakon što pire začini sa solju i s paprom, dodaje maslac i vrhnje sve dobro izmiješa. Grijanom mlijeku dok je na peći dodaje kore krumpira da se kratko kuhaju
Recept za super kremast pire sadrži jedan neobičan sastojak
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Zašto kavu ne treba podgrijati, već popiti u najviše 60 minuta
Kuhar Rob Nixon poznat kao australski Gordon Ramsay otkrio je kako pire od krumpira učini super kremastim i glatkim. Dok neki ljudi dodaju vrhnje ili maslac, Nixon savjetuje oboje ali i - kore od krumpira.
POGLEDAJTE VIDEO recept za pire sa mlijekom u kojem su se kuhale kore od krumpira:
U videu koji je podijelio objasnio je da se kore treba kratko kuhati u mlijeku koje će onda poprimiti njihov okus, pa se to mlijeko dodaje krumpiru za pire.
Isto tako, Nixon preporučuje i da krumpir bude malo 'brašnast'. Prvo krumpir oguli, a kore ostavi za kasnije. Nakon toga krumpire nareže na pola i kuha ih u lagano začinjenoj vodi 12-15 minuta od kad voda uzvrije ili dok krumpir ne omekša.
Onda ocijedi vodu a krumpire pritisne u spravi za gnječenje jer će tako, kaže, ostati manje grudica nego kad ga se gnječi ručno ili s mikserom.
Nakon što pire začini sa solju i s paprom, dodaje maslac i vrhnje sve dobro izmiješa. Grijanom mlijeku dok je na peći dodaje kore krumpira i ostavlja da se unutra 'kuhaju' dvije minute nakon čega ih procijedi i mlijeko pomiješa s pireom.
Sastojci
- Brašnasti krumpir
- Maslac
- Vrhnje
- Mlijeko
- Sol
- Papar
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept za finu goveđu koljenicu - najbolja je iz ekspres lonca
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:
Pokretanje videa...