Ako volite paprike i trebam vam brzi prilog za ručak, napravite punjene paprike s jajima, krumpirom i gljivama. Super stvar kod ovog recepta je to što možete mijenjati sastojke ako vam neki ne odgovara
Recept za punjene paprike s jajima, krumpirom i gljivama
TikTok je u zadnje vrijeme pun brzih i finih recepta. Primjerice, nedavno je veliku pažnju javnosti privukla feta tjestenina ili pečena zobena kaša, a u zadnje vrijeme je jako popularna i punjena paprika. Ovaj vegetarijanski recept postao je viralan upravo zbog svoje jednostavne pripreme, a uz to je i vrlo hranjiv te prilagodljiv vašem ukusu.
POGLEDAJTE VIDEO: Sve o jajima
Pokretanje videa...
U nastavku pogledajte recept za punjene paprike s jajima, krumpirom i gljivama. Vi slobodno možete dodati ili izbaciti namirnice, ovisno o vašim preferencijama.
Sastojci:
- 3 paprike, bilo koje boje, prepolovljene po dužini
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, odvojeno
- 170 grama gljiva, bilo koje vrste, nasjeckane
- 1 šalica luka, nasjeckanog
- 280-350 grama krumpira, oguljenog i narezanog na kockice
- sol i papar, po ukusu
- 3/4 žličice Aleppo ljute paprike
- 3/4 žličice korijandera
- 3/4 žličice kima
- 1/2 žličica kurkume
- 3 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1/2 šalice cherry rajčice, nasjeckane ili narezane
- 1/2 šalice svježeg peršina, nasjeckanog
- 6 jaja
Upute:
Zagrijte pećnicu na 175°C stupnjeva. Polovice paprike rasporedite u posudu za pečenje. Dodajte jednu šalicu vode na dno posude. Pokrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 10 do 15 minuta. U međuvremenu napravite nadjev od krumpira, odnosno naribajte ga. Zatim zagrijte tavu na jakoj vatri s dvije žlice maslinovog ulja. Dodajte gljive i pecite ih dok lijepo ne porumene. Posolite te izvadite iz tave.
Smanjite vatru na srednje jaku. U tavu dodajte još dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Kad ulje krenete krčkati, ali se ne dimi (što će biti brzo), dodajte luk i krumpir. Začinite solju i paprom te začinima. Pecite uz redovito miješanje pet minuta. Dodajte češnjak i nastavite kuhati na srednje jakoj vatri uz redovito miješanje dok krumpir ne omekša, oko pet do sedam minuta.
Sada krumpiru dodajte gljive, rajčicu i peršin. Miješajte dok se se sjedini. Maknite s vatre. Izvadite polovice paprika iz pećnice (ne bacajte vodu). U svaku papriku stavite nadjev od krumpira otprilike tako da popunite 3/4 paprike. Nakon toga pažljivo stavite po jedno jaje u svaku papriku preko nadjeva od krumpira.
Pokrijte sve to aluminijskom folijom, ali pazite da se folija ne zalijepi za jaja. Pecite u zagrijanoj pećnici 18 do 20 minuta ili dok jaja ne omekšaju (možete duže ako volite tvrđa jaja). Poslužite odmah, piše Real Simple.