Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Recept za prste polizati: Ukusna torta od mrkve idealna za jesen

Recept za prste polizati: Ukusna torta od mrkve idealna za jesen
2

Ovu klasičnu tortu od mrkve punite s ukusnom kremom i nasjeckanim orasima te ju poslužite kao slatku poslasticu uz šalicu čaja u bilo koje doba dana. Ovaj recept svidjet će se svim ukućanima

Sastojci

  • 230 ml biljnog ulja, plus dodatak za nauljiti lim
  • 100 g jogurta
  • 4 velika jaja
  • 1 i ½ žličice ekstrakta vanilije
  • ½ naranče, s koricom
  • 265 g brašna 
  • 335 g smeđeg šećera
  • 2 i ½ žličice mljevenog cimeta
  • ¼ svježeg muškatnog oraščića, sitno naribanog
  • 265 g mrkve (otprilike tri mrkve), naribane
  • 100 g grožđica
  • 100 g oraha, nasjeckanih (po želji)

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Torta od pršuta i slanine, buketi bez cvijeća 01:39

Za kremu

  • 100 g malo posoljenog maslaca, omekšanog
  • 300 g šećera u prahu
  • 100 g mekog sira
Ukusna krumpirova palačinka sa sušenim rajčicama i lukom
Ukusna krumpirova palačinka sa sušenim rajčicama i lukom

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nauljite dno i stranice kalupa za torte. U zdjeli umutite ulje, jogurt, jaja, vaniliju i narančinu koru. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, cimet i muškatni oraščić s prstohvatom soli. Pobrinite se da nema grudica šećera.

U suhe sastojke dodajte mokre, zajedno s mrkvom, grožđicama i polovicom orašastih plodova, ako ćete ih koristiti. Dobro izmiješajte da se smjesa sjedini.

Smjesu pecite 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi.

Kako biste napravili kremu, istucite maslac i šećer u glatku smjesu. Dodajte polovicu mekog sira i ponovno istucite. Dodajte prvi dio kreme i nakon nje ostatak smjese. Prelijte preostalom kremom i pospite preostalim orasima. Torta se čuva u hladnjaku. Najbolje je jesti na sobnoj temperaturi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7