Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Recept za domaći kvasac koji se radi pomoću naribane jabuke

Recept za domaći kvasac koji se radi pomoću naribane jabuke
1

Ovaj kvasac je jednostavno napraviti, no potrebno je nekoliko dana da postane aktivan. Jednom kada dobijete kvasac, samo ga održavate brašnom i vodom, i koristite po potrebi

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 750 g oštrog brašna
  • 520 ml vode

Priprema:

Izmiješajte pola kilograma brašna sa 350 ml vode pa dodajte naribanu jabuku. Dobro promiješajte i stavite u veću staklenku (da ostane nešto slobodnog prostora), zatvorite i ostavite tako tri dana - smjesa će narasti i pojavit će se mjehurići. 

Naučite sami napraviti domaći kvas i kruh, zdrav i vrlo ukusan
Naučite sami napraviti domaći kvas i kruh, zdrav i vrlo ukusan

Od pola smjese napravite npr. palačinke jer je višak, a u drugu polovicu zamijesite sa 250 g brašna i 170 ml vode. Stavite u teglu i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi, dok se ne pojave mjehurići - tada je domaći kvasac spreman za upotrebu. 

Za solidan kruh potrebno vam je 250 g kvasca. Ostatak održavajte aktivnim dodavanjem brašna i vode kako bi bila rijetka, prenosi Atma.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Aromatični kolač iz doba Velike depresije koji se radi sa masti

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - Ivan Pažanin, kuhar

Pokretanje videa...

00:34
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1