Ovaj kvasac je jednostavno napraviti, no potrebno je nekoliko dana da postane aktivan. Jednom kada dobijete kvasac, samo ga održavate brašnom i vodom, i koristite po potrebi
Recept za domaći kvasac koji se radi pomoću naribane jabuke
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...
Sastojci:
- 1 jabuka
- 750 g oštrog brašna
- 520 ml vode
Priprema:
Izmiješajte pola kilograma brašna sa 350 ml vode pa dodajte naribanu jabuku. Dobro promiješajte i stavite u veću staklenku (da ostane nešto slobodnog prostora), zatvorite i ostavite tako tri dana - smjesa će narasti i pojavit će se mjehurići.
Od pola smjese napravite npr. palačinke jer je višak, a u drugu polovicu zamijesite sa 250 g brašna i 170 ml vode. Stavite u teglu i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi, dok se ne pojave mjehurići - tada je domaći kvasac spreman za upotrebu.
Za solidan kruh potrebno vam je 250 g kvasca. Ostatak održavajte aktivnim dodavanjem brašna i vode kako bi bila rijetka, prenosi Atma.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Aromatični kolač iz doba Velike depresije koji se radi sa masti
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - Ivan Pažanin, kuhar
Pokretanje videa...