Zelena tikvica obiluje vitaminima B i C, a sadrži i mangan i kalij. Regulira šećer, puna je dijetalnih vlakana koja potiču probavu i smanjuju apetit. Napravite punjene tikvice i iskoristite sve njene blagodati
SLASNI RUČAK
Recept: Tikvice punjene sirom, mljevenim mesom i povrćem
Tikvica definitivno treba biti uvrštena u sezonsku prehranu. Ovo voće puno je hranjivih stvari, a ima jako malo kalorija. Od njih se može raditi puno jela, a punjene tikvice su uvijek fini zasitni ljetni obrok.
Punjene tikvice
Sastojci:
- 3 veće tikvice
- 500 grama mljevenog mesa
- 1 crvena paprika
- 1 crveni luk
- 10-ak cherry rajčica
- 10 dkg sira (najbolje nekog malo slanijeg jer kad se rastopi gubi okus)
- 50 grama parmezana
- 3 jušne žlice maslinovog ulja
- sol, papar
- listići svježeg bosiljka
Priprema:
- Tikvice dobro operite, ako su domaće onda ih ne treba guliti, a ako su kupljene u trgovini, za svaki slučaj ih ogulite. Prerežite ih na pola i žlicom izvadite mekanu sredinu s košticama.
- Luk i papriku na sitno nasjeckajte i stavite dinstati luk na zagrijano maslinovo ulje u tavi. Dinstajte nekih pet minuta i potom dodajte papriku i prodinstajte ju dok ne omekša.
- Dodajte mljeveno meso u tavu i začinite po ukusu. Ostavite još desetak minuta na vatri i sve dobro promiješajte. Na kraju dodajte narezani sir i malo promiješajte kako se smjesa ne bi raspadala.
- Tikvice složite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Upalite pećnicu i zagrijte ju na 180°C.
- U svaku tikvicu stavite punjenje od dinstane smjese mesa, paprike i luka.
- Narežite cherry rajčice po pola i dodajte na smjesu kojom su napunjene tikvice.
- Pospite parmezanom.
- Stavite peći na 15-20 minuta dok se sir ne otopi.
- Ukrasite listićima bosiljka.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku