Svake godine pred blagdan krene rasprava - idu li kockice jabuke u francusku salatu ili ne. Jedni je redovito stavljaju i kažu da jelu daje jednu finu hrskavost dok drugi to smatraju pretjeranim
Recept koji je posvađao Hrvate: Stavljate li jabuku u francusku?
Francuska salata je nezaobilazan prilog kad dođu blagdani, posebno što je odličan izbor kad poželite popiti koju čašicu više. Ona sadrži jaja i kisele krastavce koji će tijelo opskrbiti elektrolitima te majonezu koja je masna i odlično ide uz alkohol.
I sad, postoji dilema koja je podijelila Hrvate - stavlja li se jabuka u nju ili ne? Zanima nas vaše mišljenje, a ispod ankete ćete pronaći recept za francusku salatu u koju možete staviti jabuku, ali i ne morate - bit će prefina kako god napravite.
Recept za francusku salatu u koju možete i ne morate staviti jabuku
Ukoliko se odlučite staviti jabuku, jedna je dovoljna. Isjeckajte je na kockice podjednake veličine kao mrkvu i krumpir.
Sastojci: 450 g smrznutog graška, 450 g krumpira, 450 g mrkve, 400 g kiselih krastavaca, 5 jaja, 300 g majoneze, 1 vrhnje kiselo, 1 žličica senfa, sol i papar
Priprema: Povrće skuhajte zasebno kako bi bilo savršeno, jer ako ga stavite zajedno može vam se dogoditi da se, na primjer, krumpir skuha prije, a grašak ili mrkva kasnije pa će nešto biti gnjecavo, a drugo pretvrdo. Skuhajte i jaja.
Potom sve sastojke koji se trebaju sjeckati, nasjeckajte na podjednake komadiće. Pomiješajte sa majonezom, vrhnjem i začinima i stavite u hladnjak.