Razbijamo mitove o krstarenju: Zašto krstarenje postaje najpopularniji tip odmora | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Razbijamo mitove o krstarenju: Zašto krstarenje postaje najpopularniji tip odmora

Razbijamo mitove o krstarenju: Zašto krstarenje postaje najpopularniji tip odmora
11

Kruzing turizam rapidno raste, a razlog tomu je luksuzna opremljenost brodova, brojne zanimljive aktivnosti, ali i velika ponuda kružnih putovanja po atraktivnim destinacijama, pogotovo u Europi, gdje su najpopularnije rute plovidbe Istočni i Zapadni Mediteran.

VIDEO

Putovanje kruzerom omogućava posjećivanje više europskih metropola tijekom jednog odmora. Bez dugačkih vožnji, jer plovite po noći, a svaki dan ste na drugoj destinaciji.

Krstarenje je samo za „penzionere“

Vrijeme je da razbijemo mit da je krstarenje samo za „penzionere“. Današnji kruzeri nude raznovrsne sadržaje i aktivnosti prilagođene svim uzrastima. Zabavni sadržaji na brodu oduševit će sve dobne skupine – od visokotehnološkog Broadway kazališta, blistavog Las Vegas casina i futurističkog Blue Club disca do raznolikih igara s virtualnom stvarnošću i dječjih tematskih igraonica, poput piratskog svijeta.

Krstarenje je dosadno

Naprotiv, tijekom cijelog vašeg krstarenja moći ćete uživati u aktivnostima od svitanja do sumraka uz živu glazbu, spektakularne predstave, kupovinu, fitness programe i sunčanje pokraj bazena. Neovisno o vašim godinama ili željama, očekuje vas kontinuirana zabava.

Također je osigurana izvrsna kulinarska ponuda međunarodne kuhinje, stoga možete isprobati vrhunska jela nekoliko restorana i osjetiti čaroliju okusa koja mami i najzahtjevnija nepca.

Krstarenje je preskupo

Iako luksuzne opcije postoje, mnogi kruzeri nude pristupačne pakete koji uključuju smještaj, hranu i zabavu, što može biti isplativije od tradicionalnih načina odmora na moru. Ako svoje putovanje planirate na vrijeme, ulovit ćete i povoljnije cijene.

Putnici na kruzeru mogu u svakoj luci sići sami sa broda i istraživati grad u vlastitom aranžmanu ili uzeti izlete iz ponude, te na taj način maksimalno iskoristiti benefite i upoznati predivne gradove Mediterana.

Krstarenje je samo za one koji vole more

Iako plovidba morem jest dio iskustva, krstarenje Mediteranom nije samo „plovidba po moru“ – noću plovite, a danju istražujete prekrasne destinacije poput Atene, Barcelone, Egipta, Apulije, Venecije; uživate u lokalnoj kuhinji i upoznajete nove kulture. Osim individualnih polazaka, tu su i grupni s hrvatskim vodičima koji će vas upoznati s povijesnim i kulturnim zanimljivostima destinacija.

Krstarenja nisu sigurna za djecu

Kruzeri imaju stroge sigurnosne protokole i moderne tehnologije za navigaciju i sigurnost, čineći ih jednim od najsigurnijih načina putovanja, a krstarenja su sigurna i zanimljiva djeci! Školski praznici idealan su period da povedete svoje najmilije na krstarenje i omogućite cijeloj obitelji da provede kvalitetno vrijeme zajedno bez stresa svakodnevnih obaveza.

Tu su i fantastične nove igraonice za djecu svih dobnih skupina, počevši s uzbudljivim vodenim parkom prepunim zabavnih atrakcija. Djeca mogu uživati u slobodnom vremenu u dječjim klubovima, bazenima i igralištima, dok se roditelji mogu opuštati u spa centrima, sudjelovati u fitness programima ili jednostavno uživati u miru i tišini.

Obiteljske večeri mogu se provesti zajedno na raznim zabavnim događanjima, predstavama ili večerama u jednom od brojnih restorana na brodu. Krstarenje tijekom praznika također nudi mogućnost istraživanja novih destinacija i kultura, što može biti i odlično, edukativno iskustvo za djecu.

Na kruzerima se zaista možete zabaviti i pronaći nešto za sebe, bez obzira jeste li ljubitelj avanturizma ili tražite opuštanje i odmor. Mi smo inspiraciju pronašli putem Integrala, renomirane agencije za putovanja s višegodišnjim iskustvom. Svakako istražite ponudu i pošaljite upit, a njihova stručna ekipa pomoći će vam u pronalasku i planiranju savršenog odmora krstarenjem te otkrivanju čari Mediterana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Baka Andrea (54) spavala je s 800 frajera, a sada se konačno skrasila: I dalje ću se zabavljati
VRLO JE AKTIVNA

Baka Andrea (54) spavala je s 800 frajera, a sada se konačno skrasila: I dalje ću se zabavljati

Bodibilderica, koja kaže da njezine veze nikad ne traju dugo, svaki tjedan provodi sate u teretani kako bi održala svoj izgled. Opušta se tako da vježba golu jogu

Ovi horoskopski znakovi nikad ne bi smjeli biti u ljubavnoj vezi
KAO ULJE I VODA

Ovi horoskopski znakovi nikad ne bi smjeli biti u ljubavnoj vezi

Razumijevanje znakova Zodijaka i njihove potencijalne kompatibilnosti može ponuditi vrijedan uvid u vaše odnose. U svijetu astrologije neke su kombinacije poput vode i ulja – jednostavno se ne miješaju dobro
Kakav je osjećaj umiranja? Evo što o tome kažu istraživanja
VIŠE JE FAZA

Kakav je osjećaj umiranja? Evo što o tome kažu istraživanja

Mnogi su ljudi tijekom povijesti proveli svoje živote pokušavajući shvatiti što se događa kada umremo. Iako postoji mnogo teorija, niti jedna još nije dokazana