Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Rano otkrivanje spašava život! Uz 24 Oranž popust do 50 posto na pregled tumorskih markera

Rano otkrivanje spašava život! Uz 24 Oranž popust do 50 posto na pregled tumorskih markera

Zdravlje nam treba uvijek biti na prvom mjestu, a odlazak na redovite preglede nešto je o čemu moramo voditi brigu. 24 Oranž donosi super popuste na tumorske markere za prostatu (PSA) i dojke (CA 15-3)

VIDEO

Tumorski markeri, odnosno biljezi, su tvari koje proizvode stanice tumora. Možemo ih pronaći u krvi, urinu ili tkivu, a pojedini markeri su specifični za određene vrste tumora.  Za brzu i efikasnu terapiju zloćudnih tumora od presudne važnosti je rana dijagnostika bolesti. Njihovo je mjerenje i identifikacija korisno za dijagnozu, liječenje karcinoma i praćenje terapijskog uspjeha, a najbolje od svega je što korisnici 24 Oranža imaju na raspolaganju super popuste na tumorske markere za prostatu (PSA) i dojke (CA 15-3). Stoga, ako već niste dio 24 Oranž kluba, svakako se registrirajte i pretplatite - uštede su i do 50%! Kliknite ovdje!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

zdrava hrana 01:57


 

Postoji više tipova markera, a svaki je vezan za određeni tumor ili skupinu malignih tumora, te se koriste u onkologiji za otkrivanja prisustva i aktivnosti bolesti. Tumorske markere može proizvoditi sam tumor ili ne-tumorske stanice kao odgovor na prisustvo tumora u organizmu. Većinu tumorskih markera proizvode i normalne stanice i tumorske stanice, no tumorske stanice ih proizvode u većoj količini te zato njihova koncentracija u bolesnika s rakom može biti povišena.

Povišeni tumorski markeri ne znače nužno da osoba ima malignu bolest. Naime, tumorski markeri mogu biti povišeni zbog niza stanja, a također je moguće i obratno - bolesnik s aktivnom malignom bolešću ne mora imati povišene tumorske markere.

Ipak, tumorski markeri su korisno sredstvo u praćenju bolesnika, jer se analizom njihova trenda ponekad može predvidjeti povrat bolesti ili pogoršanje nalaza prije nego što to pokažu slikovne metode. Svakako je najpametnije odluku o kontroli  prepustiti iskusnom onkologu koji će znati procijeniti važnost nalaza koji je zatražio.

Provjerite 24 Oranž popust na tumorske markere za prostatu (PSA) I dojke (CA 15-3)

PSA (prostata specifični antigen)

PSA je protein koji se nalazi u stanicama prostate. Može ga se otkriti u krvi svih odraslih muškaraca. PSA se koristi kao tumorski marker u probiru i ranom otkrivanju karcinoma prostate.  Vrijednost PSA povećane su kod muškaraca s karcinomom prostate,  no mogu biti povećane i kod nekih drugih bolesti prostate kao što su:  benigna hiperplazija, prostatitis, akutna retencija urina, hepatitis C ili  nakon ejakulacije i digitalnorektalnog pregleda. 

Iako PSA ne može razlikovati dobroćudna od zloćudnih stanja, njegova povišena vrijednost ukazuje na potrebu obavljanja pregleda i dodatnih testova, osobito patohistoloških, kako bi se isključila ili potvrdila prisutnost karcinoma. Povećane koncentracije PSA se nalaze kod oboljelih od karcinoma i do šest mjeseci prije kliničkih i drugih laboratorijskih nalaza, zbog čega se široko koristi u ranom otkrivanju bolesti. 

Provjerite 24 Oranž popust na tumorske markere za prostatu (PSA) I dojke (CA 15-3)

Karbohidtatni antigen 15-3 (CA 15-3)

CA15-3 (karcinomski antigen 15-3) je tumorski antigen važan u praćenju raka dojke.Međutim, kao i ostali tumorski markeri nije u potpunosti specifičan, pa može biti povišen i kod velikog broja patoloških stanja u abdomenu te kod oboljelih od raka pluća. Povišene vrijednosti CA 15-3 nemaju značaj u otkrivanju novooboljelih od raka dojke. Porast ovog tumorskog biljega nakon liječenja u velikom postotku upućuje na pojavu recidiva bolesti daleko prije nego što to postane klinički evidentno, a korelira i s progresijom bolesti, dok smanjenje upućuje na djelomični ili potpuni odgovor na terapiju. 

Provjerite 24 Oranž popust na tumorske markere za prostatu (PSA) I dojke (CA 15-3)

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

'Milijarder je platio tisuće eura da me pretvori u svoju ženu iz snova, a onda je - nestao'
PROMIJENILA TIJELO

'Milijarder je platio tisuće eura da me pretvori u svoju ženu iz snova, a onda je - nestao'

Upoznala je gospodina X četiri godine ranije, nakon što joj je poslao e-mail u kojem je rekao da je želi rezervirati na sat vremena. Iako više nisu u kontaktu, jako mu je zahvalna