Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Purica s mlincima - recept uz koji će biti sočna i vrlo ukusna

Purica s mlincima - recept uz koji će biti sočna i vrlo ukusna
1

Ovdje je recept za puricu tešku tri kilograma. Purica je ispečena za dva i pol, tri sata, a to provjerite zabadajući vilicu u bijelo meso: ako vilica ulazi lagano, purica je pečena

Sastojci:

  • purica od 3 kg
  • 180 g maslaca
  • 75 g ulja
  • mješavina suhih začina
  • mlinci

Priprema:

Puricu očistite i natrljajte biljnim začinima izvana i iznutra pa pecite u pećnici lagano podlijevajući prvih pola sata uljem, a kad ga potrošite, nastavite podlijevati vodom. Tijekom drugog sata pečenja podlijevajte svakih pola sata tekućinom u kojoj se purica peče.

Okrenite je nekoliko puta s leđa na prsa i obrnuto da se ispeče sa svih strana. Purica je ispečena za dva i pol, tri sata, a to provjerite zabadajući vilicu u bijelo meso: ako vilica ulazi lagano, purica je pečena. U međuvremenu mlince rastrgajte na manje komade i prelijte ključalom vodom. Odvojite dio masnoće od pečenke i prelijte mlince. Narežite puricu.

Savjet:  

Sol i začinsko bilje usitnite u mužaru, pomiješajte s omekšalim maslacem. Koristite kao premaz za puricu, dodatak pečenom mesu ili prepečenom kruhu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27