Svatko ima svoj način pripreme, a baristi savjetuju da, dok radite kavu s mlijekom, mlijeko vrlo polagano ulijevate u kavu jer će se tako ulja u kavi polako integrirati s proteinima u mlijeku
dan kave s mlijekom
Punomasno mlijeko odlično je ako želite piti kremastiju kavu
Kavopije danas dolaze na svoje jer imaju još jedan razlog da popiju svoj omiljeni napitak. Kava je jedan od omiljenih rituala Hrvata, a neki će u aparatu smiksati onu s mlijekom.
Svatko ima svoj način pripreme, a baristi savjetuju da, dok radite kavu s mlijekom, mlijeko vrlo polagano ulijevate u kavu jer će se tako ulja u kavi polako integrirati s proteinima u mlijeku.
Punomasno mlijeko stvara gušću i kremastiju pjenu koja će se lakše stopiti s espressom. Mlijeko koje se obradi na pari je pjenastije i kremastije, no alternativa može biti i zobeno mlijeko, koje se također dobro pjeni.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku