Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Puno sam jela i užasno se udebljala u trudnoći, no uspjela sam skinuti 20 kg u 6 mjeseci!'

'Puno sam jela i užasno se udebljala u trudnoći, no uspjela sam skinuti 20 kg u 6 mjeseci!'

Australka Vicky Brinks (27) tijekom druge trudnoće i dojenja drugog sina stalno se borila sa žudnjom za hranom i osjećajem gladi i nakupila je nešto više od 85 kilograma, evo kako ih je riješila

VIDEO

Australka Vicky Brinks (27), majka dvoje djece iz Pertha, ispričala je kako je izgubila 22 kg u 20 mjeseci, nakon što se nekontrolirano udebljala tijekom dojenja drugog sina. Tijekom te trudnoće i dojenja razdoblja imala je velikih problema sa samokontrolom i nekontrolirano bi pojela sve na što je naišla u kuhinji, ispričala je. Posebno se s time borila tijekom trudnoće, jer je od osjećaja gladi obično imala mučninu, prenosi Daily Mail. 

POGLEDAJTE VIDEO: Čovjeku njenog života ne smetaju njeni kilogrami

Pokretanje videa...

kilogrami 01:00

- Kad bi se ispred mene ili u smočnici našle grickalice, ili bilo kakva druga hrana, sve bih pojela. Jednostavno se nisam mogla kontrolirati. Brzo sam se udebljala, prvo u trudnoći, a onda dodatno u fazi dojenja,  zbog žudnje za hranom i mučnine koju bi mi izazvala glad. Ta dva aspekta mi je bilo izuzetno teško kontrolirati u tom razdoblju – priča. Jedini način da se smanji mučnina koju je osjećala bilo je da nešto pojede, što ju je dovelo do prekomjernog debljanja. 

- To se nastavilo u sljedećih 12 mjeseci dojenja, kad sam zbog dodatnih kalorijskih potreba tijela nastavila posezati za grickalicama – dodaje, uz priznanje da je i ranije u mladosti imala negativan odnos prema hrani. Naime, od svoje 12. godine borila se s viškom kilograma i pokušavala ga držati pod kontrolom. No, tijekom i nakon druge trudnoće to se otelo kontroli. 

- Volim hranu, pa kad bi mi bilo dosadno kod kuće, jednostavno bih uzela nešto za prigristi. Uvijek bih imala pun tanjur hrane u vrijeme večere i pojela bih sve s tanjura, a onda bih navalila na kekse, čokoladu, lizalice…. Nikada nisam slušala svoje tijelo i jela bih puno ugljikohidrata, kruha i tjestenine. Nisam veliki ljubitelj povrća, ali uvijek sam imala i salatu uz obrok – priča. 
Kad je bila najteža, bilo joj je teško pogledati se u ogledalo i izlaziti s prijateljima. 

- Mrzila sam gledati svoj odraz i vidjeti koliko sam kilograma dobila. I dalje sam izgledala kao trudnica, iako to odavno više nisam bila. Izlazila sam s prijateljima, ali nikada nisam osjećala samopouzdanje u lijepoj odjeći pa bih nosila široke košulje i hlače. Kad bi ljudi ostavljali hranu na svojim tanjurima, ja bih pojela ostatke – ispričala je. Dva poroda u relativno kratkom roku značila su da je trebala konzumirati više kalorija da bi mogla dojiti, bila je uvjerena. No, nije shvaćala da je bitno voditi računa o tome što jede. 
Naime, prema Healthlineu, majke trebaju unositi oko 500 dodatnih kalorija dnevno kako bi bebi osigurale sve što im je potrebno za zdrav rast, pri čemu manjak kalorija može ostaviti posljedice na tijelo i um. Zbog količine energije koju dijete zahtijeva, majke se često mogu osjećati iscrpljeno i izgladnjelo i može se javiti žudnja za grickalicama ako svome tijelu ne osiguraju dovoljno proteina i vitamina, a jedu puno ugljikohidrata, koji potiču glad.   

Trening i igranje: Već od malih nogu djecu dajte na neki sport
Trening i igranje: Već od malih nogu djecu dajte na neki sport

Spas nakon 12 mjeseci dojenja donijela joj je šestomjesečna dijeta „jedan na jedan“, koju su osmislili stručnjaci s Cambridgea, a podrazumijeva korištenje zamjenskih obroka (zobenih kaša, juha i shakeova), vođene upute za večeru (kad se može pojesti porcija mesa s povrćem, poput piletine, ili govedine, uz salatu i krumpir)  te stalnu suradnju s osobom koja vam je podrška tijekom mršavljenja. Dnevno nije unosila više od 800 kalorija i kilogrami su jednostavno nestali. Ta joj je dijeta pomogla da se oslobodi neželjene masnoće i vrati se na 65 kilograma, s nešto više od 85, koliko ih je nakon trudnoće uspjela nakupiti. Štoviše, postala je finalistica natječaja za ženu godine s najvećim uspjehom tijekom dijete. 

Vrlo brzo je počela gubiti oko 1 kg tjedno i već nakon mjesec dana primijetila je razliku.

U konačnici je, ipak, važno usvojiti pravila uravnotežene prehrane kojima se treba vratiti nakon dijete

Tijekom dijete imala je podršku konzultanta, a Vicky  posebno ističe podršku supruga, koji se također pridržavao dijete. Sada očekujući svoje treće dijete, osjeća se posve spremnom za to da se nosi s kilogramima nakon trudnoće, jer je uvjerena da će joj znanje koje je prikupila pomoći da se ne udeblja. 

- U početku se može činiti zastrašujućim, ali čak i najmanje promjene mogu imati veliki utjecaj na vas same i vaš odnos prema tijelu i novorođenčetu. Najveće promjene vidjela sam kroz primjenu zdravih navika koje sam usvojila dok sam bila na dijeti „jedan na jedan“, uključujući konzumaciju ukusne hrane koja je bogata proteinima i sadržava malo masnoća, a uz to sam pronašla malo vremena i za laganu tjelovježbu. Uravnotežiti zdravlje sa zahtjevima majčinstva bilo je ključno, a slavljenje malih pobjeda s osobnim konzultantom usput učinilo je proces korisnijim – priča mama koja je uvjerena da u trećoj trudnoći neće imati problema s debljanjem.  
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Veliki tjedni horoskop: Blizanci će razmišljati o preseljenju, a Ribe skinuti višak kilograma
Od 13. do 19. listopada

Veliki tjedni horoskop: Blizanci će razmišljati o preseljenju, a Ribe skinuti višak kilograma

Vodenjacima predstoje čarobni susreti. Rado će se odazivati na brojne pozive i uživati u društvu odabranih ljudi. Neki će se i strastveno zaljubiti, možda u osobu koja je često prisutna u njihovom društvu
Frizerka na TikToku tvrdi da često griješimo kod pranja kose
PROVJERITE NAVIKE

Frizerka na TikToku tvrdi da često griješimo kod pranja kose

Iako nam se čini da smo o pranju kose sve naučili još u djetinjstvu, frizeri kažu kako mnogi oko toga griješe. Savjet koji je jedna frizerka podijelila na TikToku kod mnogih je brzo dao rezultat