Kod čišćenja paprike treba napraviti što manji mogući otvor kako mješavina ne bi ispala tijekom kuhanja. Punjenu papriku možete zamrznuti i poslužiti kasnije
Punjena paprika: Jednostavno do omiljenog finog punjenja
Tradicionalno jelo od mljevenog mesa i riže, punjena paprika omiljeno je jelo osim u Hrvatskoj i u susjednim zemljama kao što je Mađarska. Baš kao i sarma, njezina je prednost što je možete zamrznuti i poslužiti drugom prilikom. Prvi korak u pripremi ovog ukusnog jela jest čišćenje paprike. Odstranite peteljku s nožem i izvadite koštice, ali pritom pazite da ostane što manji otvor kako mješavina ne bi tijekom kuhanja ispadala.
Punjena paprika
Sastojci: 50 dkg mljevenog mesa, paprike, žlica riže, jaje, glavica luka, tri češnja češnjaka, žlica peršina, 70 dcl pasirane rajčice, brašno, sol i papar
Priprema: Očistite papriku od peteljke i koštica. Nakon toga u posudi pomiješajte meso, jaja, rižu, nasjeckani luk, češnjak, sol i papar te dobivenom smjesom napunite papriku. Na ulju popržite dvije žlice oštrog brašna, dodajte rajčicu, vodu, sol, papar i zakuhajte. Potom u lonac ubacite punjene paprike i kuhajte 45 minuta.