Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Provjerite: Kosa može pojačano ispadati jer ju sušite pogrešno

Provjerite: Kosa može pojačano ispadati jer ju sušite pogrešno

Pretjerano ispadanje može biti uzrokovano uobičajenom pogreškom pri njezi kose kod kuće, naročito načinom češljanja i svakodnevnom rutinom njege

VIDEO

Genetika, temeljni zdravstveni problemi i razni elementi iz okoline, kao što su UV zračenje te isušivanje itekako utječu na stanje kose. No tu je i svakodnevna njega koja može promijeniti izgled i kvalitetu kose.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Frizerski salon Brajo 01:02

- Na ispadanje kose može utjecati i stres te način njege, pranje kose, sušenje i češljanje - naveo je globalni stručnjak za kosu, Britanac Jonathan Andrew.

Naime, navodi kako kosa ima ciklus rasta koji je nepravilnom njegom moguće poremetiti.

- Kosa ima prirodni ciklus rasta i ponekad može proći i do šest mjeseci da počne opadanje kose zbog prethodnog nedostatka vitamina ili bolesti. Često, nakon bolesti, vaša kosa može patiti jer je tijelo pametno usmjerilo sve hranjive tvari na područje gdje je to najpotrebnije, a kosa je pritom najmanje važan element - istaknuo je stručnjak.

Upozorava da nepravilna dnevna njega kose, poput nepravilnog sušenja, može uzrokovati daljnje 'oštećenje i trenje' pramenova.

- Većina ljudi izađe iz tuša nakon korištenja šampona i balzama te nakon toga energičnim pokretima trlja tjeme. No to nije dobro, jer ono može dovesti do gubitka i lomljenja lasi. Dakle, moj savjet je da više pazite na sušenje i upijanje viška vlage. Iscijedite vodu iz kose što više i tek onda je osušite - naglasio je. Trljanje treba biti blaže, a sušenje na skroz prosušenu kosu.

Ispravna njega: Za masnu kosu nisu četke od prirodnih vlakana
Ispravna njega: Za masnu kosu nisu četke od prirodnih vlakana

Dodaje da je pravilno pranje kose i njega vlasišta ključ za poboljšanje gustoće kose. Objasnio je da nakupljanje proizvoda od neredovitog pranja kose može začepiti folikule i pridonijeti ispadanju.

Andrew je upozorio da je ono što stavljate u svoje tijelo jednako važno kao i ono što nanosite na glavu.

- Vođenjem boljeg, zdravijeg stila života, s manje stresa, povećanjem unosa vitamina ili omega 3 dodataka te prehranom bogatom orašastim plodovima i sjemenkama kao što su orasi, brazilski orasi, bademi i chia sjemenke, i kosa će biti kvalitetnija. Naime, prehrana igra važnu ulogu pa je ključno osigurati uravnoteženu prehranu s antioksidansima, željezom, vitaminom D, masnim omega 3 masnim kiselinama, jajima, lisnatim zelenilom i voćem, posebno bobičastim voćem - naglasio je.

A kako dodati punoću kosi, predlaže da to možemo napraviti odabirom stila frizure.

Top 4 savjeta kako stilizirati kosu da ne strši na sve strane
Top 4 savjeta kako stilizirati kosu da ne strši na sve strane

- Kraći kratki bob može biti super rješenje. Što je kosa kraća, to može djelovati bujnije, dok duga kosa samu sebe poteže te je teško na njoj napraviti volumen, osim tapiranjem - naglasio je.

Rekao je da je važno biti nježan s kosom, preporuka je masaža vlasišta, to će poboljšati cirkulaciju.

- Svake večeri dok sjedite i gledate TV, vršcima prstiju masirajte tjeme pet ili deset minuta. Možete uz to koristiti i ulje poput onog od ružmarina te ga nakon toga isperite - zaključio je, piše The Sun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti