Prvi izbor najboljeg poslovnog restorana organizirao je Poslovni dnevnik u suradnji s doajenom hrvatske gastronomije Veljkom Barbijerijem i podršku PBZ Carda
Provjerite koji je zagrebački restoran proglašen najboljim
Izbor najboljeg poslovnog restorana u organizaciji Poslovnog dnevnika jučer je svečano završen dodjeljivanjem priznanja. U velikoj konkurenciji u kojoj se našlo čak deset restorana, nagradu Gastrofej 2012. i titulu najboljeg poslovnog zagrebačkog restorana, odnio je restoran Apetit. "Ove godine nam je stvarno dobro krenulo. Zahvaljujemo se na nagradi i trudit ćemo se da i dalje ostanemo jedan od najboljih restorana za poslovne goste", poručila je Sanja Cabalier, suvlasnica restorana Apetit.
Za titulu najboljeg konkuriralo je čak 10 vrhunskih restorana
Stručni žirij Poslovnog dnevnika na čelu s Barbierijem, restoranu Apetit dao je najviše bodova čime je restoran osvojio maksimalnih pet zvjezdica. Pri tome se ocjenjivala hrana, izbor vina, ambijent, lokacija te brzina i kvaliteta usluge uz opći dojam.
Osim Apetita, za najbolji poslovni restoran u Zagrebu konkurirali su i
restorani Balon, Baltazar, Carpaccio, Vinodol, Mano, Okrugljak,
Takenoko, Jarunski dvori te Gallo koji su ponijeli titulu finalista. "Govorimo o najboljih deset restorana u Zagrebu te je bilo vrlo teško odabrati najboljega među najboljima. Drago nam je da se i naš brend veže u kontekstu nečega što je najbolje. Stoga se nadam da ovo nije zadnji put da se bira najbolji restoran te da ćemo imati još prilika biti ovdje", poručio je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.
Kako je najavila direktorica prodaje Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista, Petra Ivičević Bakulić već sljedeće godine Gastrofej 2013. proširiti će se i na ostatak Hrvatske.