Prosom možete zgusnuti juhu ili s mlijekom pripremiti kašu za doručak, a možete ga dodati i tijestu za kruh ili kekse. Oljuštena zrna prosa
Proso je ukusan dodatak juhama i palačinkama
Prosom možete zgusnuti juhu ili s mlijekom pripremiti kašu za doručak, a možete ga dodati i tijestu za kruh ili kekse. Oljuštena zrna prosa vrlo su sitna, otprilike kao glavica pribadače, svijeložute boje s tamnom mrljom. Pri kuhanju jako nabubre, pa ih ne stavljajte puno u juhu. Prosene pahuljice skuhaju se brže od cijelih zrna, a možete ih rabiti za zgušnjavanje juha. Cijela zrna prosa kuhajte u puno tekućine, oko pola sata da zrna nabubre i omekšaju. Kuhano proso možete dodati smjesi za palačinke.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku