Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0
Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA
ISKORISTITE JESEN

Pronađi inspiraciju: Dekorirajte blagavaonicu u jesenskom štihu

Različite prilike zahtijevaju prilagođene dekoracije stolova pa ako vam ponestaje inspiracije mi smo za vas pripremili nekoliko ideja, ali prvo trebate naučiti osnove

Na lijepo dekoriranom stolu sve će izgledati ljepše i urednije. Kada servirate jelo na takvom stolu s prikladnim ukrasima ostavit ćete bolji utisak na goste, a i dekoracija stola je bitna za cijeli ambijent. Dekoracija stola nije samo odabir stolnjaka, tanjura i pribora za jelo, ona zahtijeva i nešto mašte i kreativnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

Različite prilike zahtijevaju prilagođene dekoracije stolova pa ako vam ponestaje inspiracije mi smo za vas pripremili nekoliko ideja:  

Prvo trebate naučiti osnove. Tanjur se mora nalaziti dva prsta od ruba stola. Prvo se stavlja plitki, a preko njega duboki tanjur. Ako se služi i predjelo preko svega toga postavlja se još jedan manji tanjur.

Ispod tanjura za juhu i glavno jelo možete postavite osnovni tanjur, koji služi samo kao podloga i dekoracija.

Pribor za jelo koji će se prvi koristiti stavlja se najdalje, a onaj koji će se koristiti posljednji stavlja se najbliže tanjuru. Drške pribora moraju biti okrenute prema ivici stola.

Vrsta stolnjaka je jedna od prvih odluka prilikom aranžiranja stola. Bez obzira da li odaberete laneni ili pamučni, jednobojni ili šareni, najvažnije je da se stolnjak slaže sa prilikom.

Za svečanije prilike najsigurniji izbor je jednostavni bijeli stolnjak koji skoro dodiruje pod, na koji se lako uklapa svaka druga boja nadstolnjaka, salveta i dekoracija. Kombinacija različitih materijala i tekstura stolnjaka, nadstolnjaka i podmetača stolu će dati posebno bogatu notu.

Uređenje stola za svaki dan iziskuje sklad sa stilom interijera. Dakle, za svakodnevicu birajte jednostavan dekor koji odražava vaš stil.

Pogledajte nekoliko ideja za dekoraciju centralnog dijela stola:

1.


2.


3.


4.


5. 


6.


7.


8.


9.


10.

Komentari 0