Birajte prirodno uzgojene, čvrste i kompaktne prokulice zelene boje. Ne preporučuje se kuhanje u vodi jer lako postanu kašaste, a pečenjem se osuše i smežuraju
PROLJETNA NAMIRNICA
PLUS+
Prokulice su bogate hranjivim tvarima: Evo kako ih kuhati i kako odabrati najbolji plod
Prokulica ili kelj pupčar vrhunsko je niskokalorično povrće koje obiluje hranjivim tvarima. Odličan je izvor vitamina A (u obliku beta-karotena), B, C, E i K, a sadrži i mnoge minerale: kalij, mangan, željezo, magnezij, bakar, kalcij... Tu su i omega-3 masne kiseline, bjelančevine, vlakna, triptofan, lutein... Iako vrlo hranjive, mnogi ih izbjegavaju jer misle da im treba dugo da se skuhaju. No prehrambeni stručnjaci ističu da je dovoljno samo pet minuta kuhanja na pari.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku