Nutricionistica Olja Martinić podijelila je s nama tri recepta za domaće sokove kolji pomažu u uklanjanju celulita, a tu je i juha odlična za otapanje viška kilograma
Pripremite guzu za ljeto: Top 3 recepta za sokove koji otapaju celulit i juhu od koje se mršavi
Kada su celulitne naslage u pitanju potrebno je povećati unos svježeg povrća. Tu se misli na povrće koje se može konzumirati termički neobrađeno (salate, krastavci, rajčice, mladi bebi špinat, salata od mrkve, cikle, izdanci samoniklog bilja). U starim knjigama iz dijetetike spominje se da su Rimljanke grickale stabljike koromača (komorača) kako bi im skuti bili glatki, rekla nam je Olja Martinić, dijetetičarka i nutricionistkinja Nutricionističkog savjetovališta Olja iz Splita.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Danas se pokazalo iznimno korisnim uz neki anticelulitni program konzumirati ekstrakt korijena maslačka. Ekstrakt za razliku od čaja, tinkture i maceracije ima standardizirane količine aktivnih tvari, a time i jamstvo benefita od istog. Veliki broj dama konzumira ekstrakt preslice jer dovodi do regeneracije tkiva koje je masirano ili nakon primjerenog anticelulitnog vježbanja. Ekstrakt preslice ima silicij te ga možemo dodati u sok ili vodu s koromačem - dodala je i napomenula kako ne treba eksperimentirati sa preparatima koji nisu u registru Ministarstva zdravstva.
Podijelila je s nama tri recepta za domaće sokove kolji pomažu u uklanjanju celulita. Sastojke navedene u receptima dobro promiješajte ili, ako treba, usitnite u blenderu i popijte.
Anticelulit sok br. 1:
- mineralna voda s magnezijem (Mg)
- sok od 2 naranče
- 1 ml ekstrakta korijena maslačka
Anticelulit sok br. 2:
- mineralna voda s kalijem (K)
- sok od jabuke
- sok od limuna
- 1 ml ekstrakta preslice
Anticelulit sok br. 3:
- veliki voćni sok
- kompot od smokava i brusnice ( tekući dio)
- bebi špinat (manja šalica)
- 1 ml ekstrakta maslačka
- 1 ml ekstrakta preslice
Napitak od dinje za mršavljenje
Otkrila nam je i odličan recept za juhu od dinje koja doprinosi gubitku viška kilograma, a ujedno je odlična priprema kože za sunce i more.
Sastojci:
- zrela dinja srednje veličine, usitnjena na kocke
- limunov sok
- prstohvat soli
- prstohvat svježe mljevenog papra
- 1/4 žličice ribanog muškatnog oraščića
- mala vezica sjeckanog selena
- 2 češnja češnjaka
- manja šalica soka od jabuke
- 2 žlice zobenih pahuljica (nije ih potrebno kuhati)
Postupak:
U blender stavite sve sastojke osim zobenih pahuljica i usitnite. Dobit ćete juhu kojom potom prelijete zobene pahuljice.
- Ukoliko tri puta tjedno za ručak ili za večeru (samo jedno ili drugo) pojedete juhu od dinje gubit ćete na težini, a doprinijeti ugodnoj preplanulosti na plaži - savjetuje Olja Martinić.