Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Pripremite božanstven doručak - isprobajte ukusni ricotta tost

Pripremite božanstven doručak - isprobajte ukusni ricotta tost

Ricotta sir je zdravija opcija sira jer sadrži manje soli i masti te ima više proteina. Osim toga, izvrstan je na tostu u slanim verzijama s rajčicom ili šampinjonima te u slatkima s medom

Ricotta tost najnoviji je trend u hrani koji je zavladao TikTok-om. Sve više ljudi zaljubljuje se u jednostavni preljev od sira koji se može 'začiniti' na sve načine dodavanjem slatkih ili slanih sastojaka. Od meda i džemova do rajčice i začinskog bilja, mogućnosti za eksperimentiranje je bezbroj, piše Metro.

POGLEDAJTE VIDEO: Tjestenina od šumskih plodova

Pokretanje videa...

Vera i Zdravko Sokić iz Cernika nedaleko od Nove Gradiške na svojem obiteljskom gospodarstvu rade tjesteninu od šumskih plodova 00:50

Andrew Dixon, glavni učitelj kuhara u The Cookery School u yorkškom hotelu s pet zvjezdica - The Grandu, objasnio je zašto je talijanski sir toliko popularan u posljednje vrijeme.

 - Izvrstan je sastojak jer se lako može raditi s njim i pronaći ćete ga u gotovo svakom supermarketu. On pruža fantastičnu podlogu za niz različitih dodataka - bilo slatkih ili slanih. Osim toga, u usporedbi s drugim sirevima, zdravija je opcija s manje soli i masti te višom razinom proteina - tvrdi.

Objasnio je i kako su društvene mreže u posljednje vrijeme pravi pokretač mnogih trendova s hranom i pružaju sjajan način da ljudi nauče kako stvarati nove recepte i nadahnjuju se za eksperimentiranje u kuhinji.

Njega kose preko ljeta: Naučite kako je zaštititi od isušivanja te koji preparati mogu pomoći
Njega kose preko ljeta: Naučite kako je zaštititi od isušivanja te koji preparati mogu pomoći

Ako želite pod svaku cijenu isprobati ricotta tost, tri ukusna recepta kuharice Paole Maggiulli, poznate i kao @thetinyitalian na Instagramu, zasigurno će vas oduševiti.

POGLEDAJTE KAKO SE PRIPREMA SIPA U SERIJALU 'KUHARSKI BOOTCAMP':

Marinirana začinjena rajčica i ricotta na tostu (za 2 serviranja)

Sastojci:

  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckani
  • 2-3 srednje velike rajčice, narezane na 6-8 kriški
  • 125 grama rikote
  • Morska sol
  • Crni papar
  • Balzamični ocat
  • 2 kriške kruha od dizanog tijesta
  • Svježi bosiljak
  • Chilly prah

Priprema:

Lagano popržite češnjak na jednoj žlici maslinovog ulja, jednu minutu na laganoj vatri. Zatim dodajte rajčicu i prstohvat chillyja. Pecite dok rajčica ne omekša. To će trajati između 8-12 minuta. U međuvremenu izmutite ricottu vilicom dok ne dobijete glatku konzistenciju. Začinite morskom soli i svježe mljevenim paprom.

Začinite rajčicu s jednom žlicom balzamičnog octa i dvije žlice maslinovog ulja te morskom soli. Narežite kruh i na njega rasporedite ricottu, a na vrh stavite rajčice. Za dekoraciju dodajte svježe nasjeckani bosiljak.

10 razloga zašto vam pećnica ne radi najbolje: Male stvari koje mogu promijeniti rad na bolje
10 razloga zašto vam pećnica ne radi najbolje: Male stvari koje mogu promijeniti rad na bolje

Ricotta s limunom i karameliziranim gljivama na tostu (za 2 serviranja)

Sastojci:

  • 125 grama rikote
  • Sušeni origano
  • Korica od pola limuna
  • Morska sol
  • Crni papar
  • Maslinovo ulje
  • 150 grama šampinjona, narezanih na 1,5 cm debljine
  • Šaka svježeg peršina, nasjeckanog
  • 2 kriške kruha od dizanog tijesta

Priprema: 

Umutite ricottu vilicom dok ne dobijete glatku konzistenciju. Začinite ju morskom soli, crnim paprom i koricom limuna. U tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive i veći prstohvat origana. Kuhajte dok se sastojci ne karameliziraju i ne porumene. Izvadite iz tave, stavite sa strane i začinite solju. Tostirajte kruh s obje strane, a zatim na njega rasporedite začinjenu ricottu. Na vrh stavite karamelizirane gljive i pospite nasjeckanim svježim peršinom.

Viđate li vi u domu ovu gmizavu bubicu? To su srebrne ribice, provjerite što ih sve može odbiti
Viđate li vi u domu ovu gmizavu bubicu? To su srebrne ribice, provjerite što ih sve može odbiti

Recept za ricotta tost s timijanom i medom

Sastojci:

  • 125 grama rikote
  • Suhi timijan
  • Med
  • Morska sol
  • 2 kriške kruha

Priprema:

Umutite ricottu i u nju dodajte mali prstohvat timijana te miješajte sve dok ne dobijete glatku konzistenciju. Kruh prepecite s obje strane te na njega gusto rasporedite ricottu i stavite pola žlice meda na svaki tost. Završite s prstohvatom soli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Veliki tjedni horoskop: Bik će briljirati na poslu, Djevica uživati, a Jarac se zaljubiti
OD 22. DO 28. PROSINCA

Veliki tjedni horoskop: Bik će briljirati na poslu, Djevica uživati, a Jarac se zaljubiti

Kod Jarca je moguća velika ljubav i zaljubljenost pa će mnogi ovih dana ući u novu vezu. A oni koji su već u vezi bit će privrženiji jedno drugom i razveseliti se darovima
Jeste li spremni za nedjeljni kviz? Ovaj je nemoguće težak
25 IZAZOVNIH PITANJA

Jeste li spremni za nedjeljni kviz? Ovaj je nemoguće težak

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...