![Prijedlozi za vegetarijanski roštilj: Od burgera do namaza za kruh ispečen na žaru](https://img.24sata.hr/3CUa_6qH11Os4enGH8j9VNHMLbk=/414x267/smart/media/images/2021-18/untitled-design-2021-05-06t141634-459.jpg)
Donosimo vam pet odličnih recepata - za dvije vrste vege burgera, aromatične krumpire te za dvije vrste namaza koji će se topiti u ustima kad ih namažete na tople šnite kruha ili komade povrća
Lifestyle
Komentari 3Donosimo vam pet odličnih recepata - za dvije vrste vege burgera, aromatične krumpire te za dvije vrste namaza koji će se topiti u ustima kad ih namažete na tople šnite kruha ili komade povrća
Začine u ove burgere možete dodati po želji, ovisno jedu li ih odrasli koji vole pikantno ili djeca - muškatni oraščić, peršin, slatku crvenu papriku, ljute papričice, češnjak, origano, vlasac... Možete u njih umiješati i preprženi luk, to će im dati posebnu aromu.
POGLEDAJTE VIDEO Superhrana budućnosti:
Pokretanje videa...
Sastojci za otprilike 15 komada:
Postupak:
Sve sastojke dobro pomiješajte pa radite oblike hamburgera. Ispecite ih na roštilju (na izbušenoj i uljem premazanoj aluminijskoj foliji ili na širokim rešetkama) pa stavite u peciva za hamburger i dodajte umake po želji, salatu, povrće...
Sastojci:
Postupak:
Protisnite slanutak vilicom, ali ne da bude posve glatka smjesa, neka ostane pokoji komadić. U to naribajte ciklu i dodajte luk, krušne mrvice i jaje. Sve dobro promiješajte. Zatim u to dodajte komade feta sira i pazite da se ne raspadnu smjesi.
Oblikujte četiri burgera pa ostavite u hladnjaku oko pola sata. Pecite ih na roštilju (na izbušenoj i uljem premazanoj aluminijskoj foliji ili na širokim rešetkama) tri do 4 minute sa svake strane. Kada su gotovi, stavite ih u peciva pa po želji slažite salatu, rajčicu, majonezu, kečap, senf...
Izaberite srednje velike krumpire s tankom korom, podjednake veličine. Koru ne gulite već operite dobro pod vodom, a potom tanki sloj površine krumpira odrežite kako bi stajao ravno na podlozi.
Stavite ga na dasku, između dvije kuhače (one služe da krumpir ne zarežete nožem do kraja) i režite ga na tanke šnitice. Prelijte ga s malo ulja tako da u svaki prorez uđe dio. Posolite i začinite aromatičnim začinima po želji (origano, bosiljak, čili, kajenski papar...) Upakirajte ga u aluminijsku foliju i pecite polako na roštilju, na laganoj vatri (na rubu rešetke).
Savjeti više: Između šnitica krumpira možete staviti malo parmezana.
Sastojci:
Priprema:
Ubacite sve sastojke u blender i blendajte dok smjesa ne postane skroz glatka. Namaz stavite u posudicu, poklopite i držite u hladnjaku. Poslužite uz vruće krumpire ili neko drugo povrće. Također, ovaj namaz, ali i onaj od slanutka, odlično idu uz hrskave šnite kruha ispečenih na roštilju.
Sastojci:
Priprema:
Stavite sve sastojke u blender i miksajte dok smjesa ne postane posve glatka. Namaz čuvajte u hladnjaku. Poslužite uz kruh ili hrskavo povrće s roštilja.
Online Chill&Grill 2021. širi se diljem Hrvatske, a očekuje vas više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope! Prijavite se i osvojite nagrade na www.chillgrill.hr!
Partneri projekta su Karlovačko, Podravka, Mesna industrija Ravlić, Meggle, Zvijezda i Cromaris.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+