Male pite s ukusnim nadjevom ne propuštaju se. Naučite kako ih dobro pripremiti uz nadjev od maslaca s kikirikijem i čvrstim jogurtom te preljevom od čokolade
Prhki kolači od kikiriki maslaca preliveni crnom čokoladom
Sastojci:
- Podloga: 200 g brašna, 2 žlice šećera, 115 g maslaca, žlica vode
- Nadjev: 150 g kikiriki maslaca, 2,5 dl čvrstog jogurta, 4 žlice smeđeg šećera, prstohvat soli, 2 žličice ekstrakta vanilije
- Glazura: 150 g tamne čokolade, 2 žlice meda, 2 žlice ulja
Priprema:
Brašno i šećer stavite u zdjelu, dodajte ohlađen na manje komade narezan maslac, te rukama izradite mrvičastu smjesu. Dodajte vodu i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Umotajte i stavite u hladnjak na 30 minuta. Kalupe za mini tartove premažite maslacem i pospite brašnom, obložite razvaljanim tijestom i izbodite vilicom.
Obložite tijesto u kalupu papirom za pečenje i ispunite kuglicama za pečenje ili suhim grahom. Pecite oko 15 minuta, u zagrijanoj pećnici na 190°C. Maknite papir i kuglice. Ostavite neka se hladi i pripremite nadjev. Izmiksajte kikiriki maslac, jogurt, šećer, malo soli i vaniliju.
Dvije žlice stavite sa strane, a ostalo izlijte preko pečenih košarica i ostavite u hladnjaku sat vremena. Čokoladu rastopite na pari s medom i uljem. Nakon 10 minuta izvadite pitu iz hladnjaka i prelijte čokoladnom glazurom, te vratite u hladnjak dok se čokolada ne stisne.