Puno ljudi ne voli jesti višnje jer su im prekisele, ali u ovom desertu kiselost višanja je u savršenoj protuteži slatkoće biskvita i slatkim vrhnjem kojima neće odoljeti niti oni bez slatkog zuba
SLATKO-KISELO
Prepustite se užitku: Napravite prefini zaliveni kolač od višanja
Sastojci:
500 g višanja, 200 g maslaca, 200 g šećera, 1/2 limuna, 1/2 vrećice praška za pecivo, 2 vrećice vanilin šećera, 6 jaja, 250 ml kiselog vrhnja, 300 g brašna, žlica škrobnog brašna, šećer u prahu
Priprema:
- Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice.
- U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli.
- Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo.
- Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim i stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C 10 minuta.
- Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin šećerom i škrobnim brašnom.
- Kolač izvadimo iz pećnice, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja.
- Vraćamo u pećnicu na još 20-25 minuta.
- Kad se ohladi navrh možete staviti malo šećera u prahu i sitno naribane limunove korice.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku