Za kremu izmiksajte veganski krem sir i maslac, dodajte šećer u prahu te na kraju vaniliju. Dva biskvita spojite kremom, a kremom premažite i vrh torte
Prefina torta od mrkve i sira
Broj osoba: 4
Priprema: 70 minuta
Sastojci:
3 šalice brašna, 2 i 1/4 šalice šećera, 3/4 šalice ribanoga kokosa, žlica sode bikarbone, 1,5 žličica cimeta, 1,5 žličica soli, 1 šalica + 2 žlice repičina ulja, 3/4 šalice prirodnog soka od jabuke, 3/4 šalice usitnjenog ananasa iz konzerve, žlica ekstrakta vanilije, 3 šalice naribane mrkve (oko 5 velikih mrkvi), 225 g krem sira, 8 žlica maslaca, na sobnoj temperaturi, 4 šalice šećera u prahu, žlica ekstrakta vanilije
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Dva okrugla kalupa za torte istog promjera (oko 20 cm) obložite papirom za pečenje. U veliku zdjelu za miksanje dodajte brašno, šećer, kokos, sodu bikarbonu, cimet i sol te dobro izmiješajte. Dodaj repičino ulje, sok od jabuke, ananas i vaniliju te izmiksajte.
Dodajte mrkve i miksajte dok se sve ne sjedini. Tijesto podjednako razdijelite u oba kalupa i pecite 45-50 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Za kremu izmiksajte veganski krem sir i maslac, dodajte šećer u prahu te na kraju vaniliju. Dva biskvita spojite kremom, a kremom premažite i vrh torte.