Pržite 2-3 minute sa svake strane i izvadite kada poprimi zlatnosmeđu boju. Rasporedite kolutove prženog patlidžana na rešetku, posolite i prelijte medom
Predjelo, grickalica ili prilog: Hrskavi patlidžan s medom će se super uklopiti u svako jelo
Najbolji je kad se kratko pirja, ali okus je izvrstan i nakon pečenja i prženja. Iskoristite sezonu patlidžana do maksimuma i poslužite ga kao predjelo, grickalicu ili pak prilog. Po želji nakon pečenja dodajte i malo svježeg ružmarina.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
750 ml mlijeka, 1 srednji patlidžan, 70 g brašna, 70 g meda, sol
Priprema:
Patlidžan ogulite i narežite centimetar debele kolutove. Uronite kolutove patlidžana u mlijeko i stavite preko noći u hladnjak. Tavicu napunite uljem i zagrijte ga. Znat ćete da je spremno kada se oko čačkalice počnu stvarati mjehurići. Patlidžan izvadite iz mlijeka, ocijedite i umočite u brašno, a potom spustite u vruće ulje. Pržite 2-3 minute sa svake strane i izvadite kada poprimi zlatnosmeđu boju. Rasporedite kolutove prženog patlidžana na rešetku, posolite i prelijte medom.