Ispecite veći komad mesa po želji sa začinima i poslije ga isijecite na listiće. Elegantnija varijanta je da se uputite u omiljenu pečenjarnicu i uživate
Pozovite ekipu i počastite se slasnim domaćim kebabom
Pečeni komadići mesa koji se najčešće služe u lepinji ili tortilji s povrćem i umakom omiljeno je tursko jelo mnogih, posebno nakon izlaska i nekoliko čašica pića.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Samo Nijemci pojedu oko 400 tona mesa u dva milijuna kebaba na dan. Inače se veliki komad mesa bode na okomiti ražanj i peče se na otvorenoj vatri, ali možete pripremiti i kućnu varijantu.
Ispecite veći komad mesa po želji sa začinima i poslije ga isijecite na listiće. Elegantnija varijanta je da se uputite u omiljenu pečenjarnicu i uživate.
POGLEDAJTE VIDEO: KAKO IZABRATI ONU PRAVU LUBENICU?
Evo kako napraviti kebab kod kuće
Sastojci:
- 1 kg janjećeg mljevenog mesa
- 2 žličice miješanog začinskog bilja
- 3 žličice luka u prahu
- 3 žličice češnjaka u prahu
- 2 žličice soli
- 1 žličica papra
Priprema:
Pomiješajte janjeće meso i sve gore navedene sastojke. Oblikujte ga u oblik kruha. Zamotajte u papir za pečenje ili foliju (po želji) i stavite izravno u sporo kuhalo (nije potrebna tekućina).
Pecite na niskoj temperaturi 5-6 sati ili na visokoj 3-4 sata (ovisno o vašoj pećnici ili u čemu već pečete). Kad se ispeče, pustite da se odmori 10-15 minuta. Meso tanko narežite. Poslužite ga sa salatom, rajčicom, crvenim lukom, sirom i umakom po želji.