Čak i ako nikad u životu niste kuhali, s ovim receptom ne možete pogriješiti, objašnjava kuhar s Michelinovom zvjezdicom i dodaje da na ovaj način nećete napraviti nered u kuhinji
Poznati chef otkrio zašto miješa jaja s majonezom prije pripreme
José Andrés je nagrađivani kuhar, filantrop i ljubitelj jaja u svim oblicima - poširanima, kajganom, kuhanim, pa čak i onima iz mikrovalne pećnice.
POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska jaja
Pokretanje videa...
U nedavnom intervjuu za Insider rekao je da mu je jedna stvar koja ga najviše veseli u kuhinji čišćenje hladnjaka i spremanje obroka sa svime što u njemu pronađe. To uključuje jaja i majonezu.
Andrés je rekao da za vrijeme vrhunca pandemije bi mu supruga nakon čišćenja rekla da ni slučajno ne radi nered u kuhinji. Ali kuhara se ne može spriječiti da nabrzinu napravi mali popodnevnim obrok.
Tako je jednog od onih dana nakon čišćenja odlučio jaja pripremiti u mikrovalnoj.
- Umutim jednu punu žlicu majoneze s jajima dok ne dobijem teksturu poput fine kreme - rekao je Andrés za Insider.
Zatim bi na dno staklene posude, sigurne za mikrovalnu pećnicu, nakapao maslinovo ulje i ulio mješavinu jaja i majoneze.
Kaže kako ljudi mogu slobodno kopati po svojim hladnjacima i u jelo dodati male komadiće ostataka hrane - avokado, sir, pa čak i dodatne komadiće tvrdo kuhanih jaja.
- Stavite jaja u mikrovalnu pećnicu na - ovisno o snazi ​​mikrovalne pećnice - otprilike jednu minutu i 45 sekundi do dvije minute i 15 sekundi - objašnjava i dodaje kako gotovo jelo treba iz zdjelice prebaciti naopačke na tanjur ili jesti direktno iz zdjelice u kojem je jelo pripremljeno.
No, prije nego što se bacite na posao, on predlaže da svilenkasto glatki obrok prelijete aromatičnim octom, komadićima avokada, nasjeckanom rajčicom ili nečim drugim što.
- Dakle, to je kao omlet okrenut naopako - rekao je.
- Ovo je izvrsno za studente u studentskim domovima - kaže i dodaje da je ovo idealan obrok za svakoga u pokretu jer priprema traje manje od tri minute.
Andrés surađuje s tvrtkom Hellman's na kampanji kako bi pridobio više domaćih kuhara da zavire u dubinu svojih hladnjaka i iskoriste sve što im je dostupno da naprave ukusan obrok.
- Čak i ako nikad u životu niste kuhali, s ovim receptom ne možete pogriješiti - rekao je kuhar s Michelinovom zvjezdicom i dodao da na ovaj način nećete napraviti nered u kuhinji.