Odlučite se za zdraviju opciju pljeskavice i pripremite je od bulgura i povrća. Vrlo je jednostavno, a okus sočnosti će vas oduševiti. Za nju će vam biti potrebno 30-40 minuta
Povrtna pljeskavica od bulgura
Sastojci:
150 g bulgura, 350 ml vode, tikvica, luk, mrkva, 2 jaja, 2 češnja češnjaka, 4-5 žlica krušnih mrvica, 4-5 žlica integralnog brašna, žlica sjeckanog peršina, prstohvat kurkume, sol, papar, 2 dl jogurta
Priprema:
Zakuhanu posoljenu vodu izlijte preko bulgura, poklopite i ostavite 20 minuta. Tikvicu i mrkvu naribajte, malo posolite i ostavite 10 minuta. Ocijedite višak vode iz bulgura pa pomiješajte s ocijeđenim tikvicama i mrkvom. Dodajte sitno sjeckani luk, protisnuti češnjak, brašno, krušne mrvice i jaja, te sve začinite solju, paprom, kurkumom i sjeckanim peršinom.
Sve dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu. Oblikujte pljeskavice i uvaljajte ih u brašno sa svih strana. Pržite na zagrijanom ulju nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobiju smeđu boju. Izvadite na papirnate ubruse kako bi upio višak masnoće te poslužite s jogurtom i sezonskim salatama.