Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Porod se zakomplicirao i mama je ostala bez obje ruke i noge, ali beba je čudesno preživjela!

Porod se zakomplicirao i mama je ostala bez obje ruke i noge, ali beba je čudesno preživjela!

Nakon poroda, Brie iz Kansasa dobila je sindrom streptokoknog toksičnog šoka i stavljena je u komu. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana bile su joj potrebne bezbrojne operacije i na kraju su joj morali amputirati sva četiri uda

VIDEO

Brie Morgan Bauer (35), iz Kansas Cityja, hitno je prevezena u bolnicu 17. veljače na hitan carski rez, sa trudnoćom od samo 27 tjedana. Njezino treće dijete, Beau, rođeno je s težinom od nešto više od jednog kilograma, no liječnici su ga stabilizirali i prevezli na intenzivnu.

No tada kreću problemi za mamu - dobila je sindrom streptokoknog toksičnog šoka i stavljena u komu. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana prošla je kroz niz operacija, da bi joj na koncu morali amputirati sva četiri uda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

VIDEO Rodila u helikopteru iznad Raba: 'Bilo je po njenom, a vidjet ćemo hoće li biti pilot' 00:49

Brie se prije odlaska u bolnicu 17. veljače 'nekoliko dana osjećala kao da ima gripu, imala je bolove u tijelu i osjećala opću slabost'. Liječnici su zaključili da je moraju poroditi, pa su je sa samo 27 tjedana poslali na hitan carski rez.

Beau je rođen, ali Brie je izgubila mnogo krvi u operacijskoj sali i njezino se stanje naglo pogoršalo.  

- Liječnički tim se borio da dovedu kisik u njezina pluća ispunjena tekućinom i da zaustave krvarenje. Brie je počela patiti od zatajenja organa - objavili su.

Liječnici su je stavili u medicinski induciranu komu i rekli njezinoj obitelji da 'vjerojatno neće preživjeti noć'.

Ali Brie je izdržala i sljedeći dan su laboratorijski nalazi otkrili da je razvila sindrom streptokoknog toksičnog šoka. Infekcija je bila koncentrirana u njezinoj maternici i zahtijevala je hitnu histerektomiju.

Tijekom operacije liječnici su otkrili da joj je dio debelog crijeva odumro i da je morala na još jednu veliku operaciju - treću u manje od 72 sata - kako bi joj se postavila stoma.

 

Preživjela je zahvate, ali lijekovi koje je uzimala počeli su utjecati na ruke i noge. Ruke i stopala su joj pocrnjeli zbog nedostatka krvi, amputacija je bila neizbježna.

'Probudila sam se i spremila za posao, a onda sam rodila sina. Nisam ni znala da sam trudna'
'Probudila sam se i spremila za posao, a onda sam rodila sina. Nisam ni znala da sam trudna'

Dok je još bila u komi, samo se nakratko probudila kako bi joj suprug mogao reći: 'Brie, Reid je. Beba je na sigurnom, prekrasna je i sliči tebi.'

Tijekom sljedećih tjedana borila se s infekcijama, neuspjesima i pretrpjela amputacije sva četiri uda.

- Njezina desna ruka, malo iznad lakta. Njezina lijeva ruka, odmah ispod lakta. Njezina desna noga, u razini kukova. I njezina lijeva noga, malo iznad koljena - objasnili su amputaciju.

Sredinom svibnja, Beau je pušten iz bolnice bez ikakvih komplikacija, a Brie je prebačena na rehabilitaciju gdje se uči prilagođavati nakon amputacija.

- Posao je koliko psihički toliko i fizički i sve to je iscrpljujuće. U procesu je prihvaćanja - objavili su.

Obitelj je objavila svoje doživljaje na društvenim mrežama, prikupivši 369.000 pratilaca.

Pri porodu je zbog poremećaja izgledao kao stogodišnja beba, a pogledajte ga danas
Pri porodu je zbog poremećaja izgledao kao stogodišnja beba, a pogledajte ga danas

 

O Beauu se brine njegov otac Reid uz pomoć bake i djeda. Obitelj je rekla: 'Zahvalni smo što imamo blisku i složnu obitelj koja radi zajedno kako bi se sve pokrenulo'.

Od utorka poslijepodne, njihov GoFundMe projekt prikupio je više od 350.000 dolara. Kažu da će se novac koristiti 'kako bi se nadoknadili medicinski troškovi, protetika, renoviranje doma i druge potrebe.'

'Muž me nakon poroda prevario s mamom, a ona mi je nakon svega htjela uzeti kuću'
'Muž me nakon poroda prevario s mamom, a ona mi je nakon svega htjela uzeti kuću'

Dodali su: 'U međuvremenu, Beau je zauzet uobičajenim poslovima za bebe. Kod kuće je već nekoliko tjedana, ali još uvijek često posjećuje Brie na rehabilitaciji' - piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti