Jedenje rezanaca se povećava u hladnijim mjesecima za 20 posto u odnosu na ljeto, pa je ovo jedinstvena prilika da ih počnete jesti. Osobito danas, kad se obilježava Dan rezanaca
DAN REZANACA
Pokušajte napraviti tjesteninu koja se radi još od 13. stoljeća
Rezanci su fina tjestenina koja se radi od jaja. S druge strane, sva ostala tjestenina većinom ne sadrži jaja pa je to najveća razlika. U Americi su sastojke rezanaca čak regulirali i zakonom pa se tako moraju sastojati od najmanje 5,5 posto jaja.
Jedenje rezanaca se povećava u hladnijim mjesecima za 20 posto u odnosu na ljeto, pa je ovo jedinstvena prilika da ih počnete jesti. Osobito danas, kad se obilježava Dan rezanaca.
Jedu se od 13. stoljeća, kad su ih radili pekari. Ako nikad niste radili rezance, danas je idealan dan da to isprobate.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku