Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Početkom studenog održat će se 6. Oriental fusion stars festival

Početkom studenog održat će se 6.  Oriental fusion stars festival

Plesni show održat će se u KUC Travno u Zagrebu, a u sklopu festivala održat će se i brojne radionice za plesače i sve one koji žele naučiti osnove plesa u ritmovima Orijenta i fuzija

VIDEO

U subotu, 4. studenog održat će se šesti Oriental fusion Stars festival, jedinstveni festival orijentalnih fuzija u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi, koji okuplja brojne plesne skupine iz hrvatske i svijeta. Festival je jedinstven po tome što okuplja mnoštvo plesnih stilova, koji u kombinaciji s orijentalnim plesom čine atraktivnu kombinaciju. I ove u Zagreb stižu neki od najboljih plesača orijentalnih plesova i fuzija, ističe  Irena Sertić, organizatorica festivala i osnivačica i voditeljica plesnog studija Shireen, te istoimene plesne skupine, koja također nastupa.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo je jedan od najmlađih izvođača derviškog plesa

Pokretanje videa...

Derviški ples 00:58

Plesni show održat će se u KUC Travno u Zagrebu, s početkom u 20 sati, a u sklopu festivala održavat će se i brojne radionice za plesače i sve one koji žele naučiti osnove plesa u ritmovima Orijenta i fuzija. U suradnji s Centrom za kulturu dijaloga, gosti festivala imat će priliku degustirati orijentalne delicije, a tu će se naći i štandovi na kojima će se predstaviti sponzori festivala s proizvodima koji će se moći i kupiti.

Iznimno zadovoljstvo predstavlja suradnja s učenicima Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, a koji volonterski sudjeluju u ovom prekrasnom programu slavljenja multikulturalnosti i umjetnosti.  

Plesač na šipki mjesecima harao po restoranima, pumpama...
Plesač na šipki mjesecima harao po restoranima, pumpama...

Radionice su edukativnog karaktera i većina ih je koncipirana tako da i ljudi s malo, kao i oni bez imalo plesne podloge, mogu naučiti nešto novo. Radionice će se održavati tijekom subote i nedjelje, 4. i 5. studenog, u Buena Vista klubu, u Savskoj cesti 120, u Zagrebu, a potrebno je prethodno se najaviti. 

- Prošle godine na festivalu je gostovao jedan od najboljih muških plesača orijentalnih plesova, Serkan Tutar, Turčin koji živi i radi u Belgiji i imamo sreću da je rado prihvatio gostovanje i ove godine. Dolazi nam i Alja Shaar, porijeklom Palestinka, sa stalnom adresom u Ljubljani, koja će održati i jednu od radionica. Dašak Indije na radionice će donijeti i naša instruktorica Ana Apsaradha.  Poseban gost u sklopu suradnje s Centrom za kulturu dijaloga Bahjat Alhussein, predstavit će sirijsku verziju plesa dabke, te će tako nakon prošlogodišnje palestinske verzije, ove godine publika imati priliku vidjeti i ovu verziju istočnjačkog folklora, ističe Irena Sertić.

Karte za plesni show koji se održava u subotu, 4. studenog u KUC Travno u Zagrebu možete rezervirati i kupiti kod organizatorice festivala Irene Sertić, na e-mail irena.sertic1@gmail.com, a sve detalje možete pronaći na Facebook profilu Plesnog studija Shireen/OFS Festival  i na službenoj stranici festivala Oriental fusion stars festival.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso
PRIPREMITE GA KAO CHEF

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso

Pripremanje mesa delikatan je posao. Srećom, postoji nekoliko kulinarskih savjeta i pravila kako bi vaš komad bio savršeno ukusan. Transformirajte vaš obrok u neodoljiv zalogaj
'Saznala sam da me muž vara, ali ništa ne poduzimam. Evo zašto ga nikad neću ostaviti!'
VARAJU LI DOBRI MUŽEVI?

'Saznala sam da me muž vara, ali ništa ne poduzimam. Evo zašto ga nikad neću ostaviti!'

Ispovijest žene na Redditu izazvala je dosta komentara. Svog savršenog muža ulovila je u prijevari, no ne želi ga suočiti s time da ne izgubi život na koji je navikla