Kobasice se rade od mljevenog mesa, koje se miješa sa začinima te se puni u tanko prirodno (životinjsko) ili umjetno crijevo. Najčešće se rade od svinjskog mesa
DAN KOBASICE
Počastite se finom kobasicom, ali ne pretjerujte s količinom
Suhomesnati proizvod koji je tradicionalan u mnogim dijelovima svijeta je kobasica. U Hrvatskoj su Slavonci i Baranjci poznati kao veliki poznavatelji proizvodnje i kvalitete kobasica.
Kobasice se rade od mljevenog mesa, koje se miješa sa začinima te se puni u tanko prirodno (životinjsko) ili umjetno crijevo. Najčešće se rade od svinjskog mesa i dodaju se sol, papar, češnjak i paprika. Slatka ili ljuta paprika dodaju se po ukusu proizvođača.
Danas proslavite kobasicu i počastite se omiljenim narescima, no s količinom nemojte pretjerati jer može štetiti organizmu.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku