Kako biste proslavili ovaj dan, uzmite veliku zdjelu i pripremite fini puding. Ako ne volite onaj od mliječne čokolade, posegnite za onim od bijele ili tamne. Dan čokoladnog pudinga izvrsna je prilika za uživanje
Počastite se danas domaćim pudingom od čokolade! Tu je i pomalo neobičan recept
Povijest pudinga seže u daleko 17. stoljeće, kad se pojavljuju prvi recepti. Uobičajeni sastojci bili su maslac i brašno, želatina, žitarice... Kad se sve to spojilo, izgledalo je više kao kolač, nego današnji puding.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Nisu se kuhali, nego su se pekli. Namirnica za zgušnjavanje bila je jaje, koje je pružalo kremastu teksturu. No kad je puding dobio praškasti oblik, postao je popularan.
Kako biste proslavili ovaj dan, uzmite veliku zdjelu i pripremite fini puding. Ako ne volite onaj od mliječne čokolade, posegnite za onim od bijele ili tamne. Dan čokoladnog pudinga izvrsna je prilika za uživanje. Dodajte i malo šlaga.
Recept za prefini puding od riže i čokolade
Sjećate li se riže kuhane na mlijeku koje su naše bake znale fantastično napraviti? Ovaj recept je sličan tome, samo mrvicu dorađen finim dodacima poput čokolade, vanilije i maslaca.
Sastojci:
*šalica od 2,4 dl
- 3/4 šalice nekuhane bijele riže
- 2 šalice mlijeka
- 1/3 šalice bijelog šećera
- 1/4 žličice soli
- 1 jaje, razmućeno
- 1 žlica maslaca
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 50 g crne čokolade
Postupak:
U loncu zakuhajte jednu i pol šalicu vode pa kad provrije dodajte rižu. Smanjite vatru na najmanju temperaturu, poklopite i ostavite da se kuha 20 minuta.
U drugom loncu pomiješajte šalicu i pol kuhane riže, šalicu i pol mlijeka, čokoladu, šećer i sol pa kuhajte na umjerenoj vatri dok smjesa ne postane gusta i kremasta - za nekih 15 do 20 minuta.
Potom umiješajte preostalo mlijeko, pola šalice, i jaje pa kuhajte još minutu, dvije uz stalno miješanje. Uklonite s vatre pa u smjesu dodajte maslac i vaniliju te sve dobro promiješajte. Ostavite da se ohladi i poslužite sa malo šlaga na vrhu.